@article { author = {اطیابی, ناهید and Atyabi, Nahid and Asadi, Farzad and Poor kabir, Malihe}, title = {Alterations of triglyceride and cholesterol in response to Aloe vera gel extract in HepG2 cells and hyperlipidemic guinea pigs}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Medicine}, volume = {4}, number = {3}, pages = {-}, year = {2010}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2251-8894}, eissn = {2252-0554}, doi = {10.22059/ijvm.2010.21345}, abstract = {Aloe vera is well-known for its pharmacological and nutritional properties. The aim of the present study was to determine the effect of A. vera gel extracts on the secretion and cell content of triglyceride (TG) and cholesterol (TC) in HepG2 cells and their short-term effects on the dietary hyperlipidemic guinea pig model. The effects of increasing concentrations of A. vera crude gel and its alcoholic and hydro-extract were compared to HepG2 cells in both basal and TG induced conditions with 20 mM glucose for 24 h. In addition, 24 male guinea pigs were randomly separated into six experimental groups as follows: control, hyperlipidemic control, levostatin control and A. vera receiving groups (fed with lipid-rich diet supplemented with A. vera crude gel, alcoholic or hydro-extracts of A. vera gel). Treatments were carried out for 10 d TG and TC levels were measured in both collected fluid (sera and media) and extracted tissue (HepG2 and liver). Although basal and stimulated conditions of crude gel and its hydro-extract decreased the secretion and cell content of TG, compared to the control (p}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تاثیرعصاره ژلاتینی گیاه آلئو ورا بر تغییرات تری گلیسرید وکلسترول سرم خون خوکچه های هندی هایپرلیپیدمیک و سلول های بافتی HepG2}, abstract_fa = {گیاه آلئو ورا(Aloe vera) یکی از گیاهانی است که از نظر ویژگی های دارویی و خوراکی بخوبی شناخته شده است. عجبنور و همکاران (1999) در مطالعه ای به اثر این گیاه درکاهش قند خون و در پی آن کاهش لیپید های سرم و پلاسما در حیوانات دیابتیک اشاره کردند. هدف ازاین مطاله بررسی اثرعصاره ژلاتینی گیاه آلئو ورا برترشح ومحتوی سلولی تری گلیسرید (TG) وکلسترول(TC) در سلول های کبدی HepG2 ، و ازطرفی اثر کوتاه مدت آن برمدل تجربی خوکچه های هندی هایپرلیپیدمیک است. به این منظوراثر ژل خام گیاه آلئو ورا(CG) و عصاره الکلی (AE)و عصاره هیدراته (HE)این گیاه با مقادیر افزایشی آن، در شرایط طبیعی پایه و در شرایط تحریک با گلوکزبه میزان 20 میلی مول، و به مدت 24 ساعت بر سلول های HepG2 بررسی شد. از طرفی این بررسی بر تعداد 24 خوکچه هندی نیزانجام گرفت که به 6 گروه تجربی به ترتیب زیر دسته بندی شده بودند:1- گروه کنترل،2- گروه کنترل هایپر لیپیدمیک،3- گروه کنترل لوستاتین(levastatin)، 4- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و ژل خام گیاه آلئو ورا ، 5- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و عصاره الکلی(AE) گیاه آلئوورا و 6- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب وعصاره هیدراته (HE) گیاه آلئو ورا. درمان تجربی در خوکچه های هندی به مدت 10 روز انجام شد. مقادیر TGوTC هم در سرم خون خوکچه ها و هم مایعات کشت سلولی، و همچنین درعصاره سلول های HepG2 و سلول های کبدی خوکچه ها اندازه گیری شدند. هرچند که ژل خام و عصاره هیدراته گیاه آلئو ورا، در شراسط پایه و تحریک با گلوکز، میزان ترشح سلولی و محتوی سلولی TG را بطور معنی داری کاهش داد(p}, keywords_fa = {}, url = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_21345.html}, eprint = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_21345_04b4142c0a7a20a0763df972d7e7cae6.pdf} }