@article { author = {بنیادیان, مجتبی and محمودی کردی, فرزانه}, title = {Comparison of Yogurt Test with Commercial Kit for Detection of Antibiotic Residues in Raw and Pasteurized Milk}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Medicine}, volume = {14}, number = {4}, pages = {394-401}, year = {2020}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2251-8894}, eissn = {2252-0554}, doi = {10.22059/ijvm.2020.284171.1005003}, abstract = {  BACKGROUND: Antibiotics are widely used for the treatment of livestock. Their inappropriate usage leads to various disorders in humans as a result of consuming animal products. Milk is among the foods that are significantly affected by consuming antibiotics. OBJECTIVES: The objective of this study was to compare Yoghurt Culture Test (YCT), Four- Plate Test (FPT), and the Copan test for detecting antibiotic residues in raw and pasteurized milk produced in Chaharmahal and Bakhtiari province, Iran. METHODS: A total of 146 raw milk samples and 54 pasteurized milk samples were selected randomly from dairy farms and dairy products suppliers. The presence of antibiotics was evaluated by YCT, FPT, and Copan test. In addition, the sensi-tivity of the three tests for tetracycline and penicillin, as the two common antibiotics in the treatment of animals, was compared. RESULTS: Our findings showed that 8.9% of raw milk and 11% of pasteurized milk samples contained antibiotics. However, the levels of antibiotic residues were higher in 2% of the positive samples than maximum residue levels (MRL). Moreover, significant differences were observed between FPT, YCT, and the Copan test (p <0.05). On the other hand, the positive results of YCT and Copan tests were not significantly different (p >0.05). CONCLUSIONS: The results of this study showed that a low percentage of milk samples contained antibiotic residues higher than the permissible limit. Furthermore, YCT could be used as an inexpensive, easy, and sensitive method for identifying the residues of penicillin and tetracycline in milk.}, keywords = {آزمون ماست,کیت تجاری,باقی‌ماندۀ آنتی بیوتیک,شیر}, title_fa = {مقایسه آزمون ماست با کیت تجاری برای تشخیص باقیمانده آنتی‌بیوتیک در شیر خام و پاستوریزه}, abstract_fa = {زمینه مطالعه:  از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور گسترده برای درمان حیوانات مزرعه‌ای استفاده می‌شود. از آنجا که انسان‌ها از محصولات تولیدشده از حیوانات استفاده می‌کنند، استفادۀ نامناسب از آنتی‌بیوتیک‌ها در حیوانات باعث اختلالات متعدد در انسان می‌شود. شیر از جمله این مواد غذایی است که در صورت استفاده از آنتی‌بیوتیک تحت تاثیر قرار گرفته و آنتی‌بیوتیک در آن باقی خواهد ماند.   هدف: این مطالعه برای ارزیابی باقیمانده آنتی‌بیوتیک در شیر خام و پاستوریزۀ تولیدشده در استان چهارمحال و بختیاری به‌وسیلۀ آزمون‌های چهار بشقابی (Four plate Test)، آزمون ماست ((Yogurt Test و آزمون کوپن (Copan Test) به اجرا در آمد. روش کار: به این منظور 146 نمونه شیر خام و 56 نمونه شیر پاستوریزه به‌طور تصادفی از گاوداری‌ها و کارخانه‌های تولید فراورده‌های لبنی اخذ گردید. حضور باقیمانده آنتی‌بیوتیک در نمونه‌ها به‌وسیلۀ آزمون‌های چهار بشقابی، آزمون ماست و آزمون کوپن ارزیابی شد. همچنین حساسیت این آزمون‌ها برای آنتی‌بیوتیک‌های پنی‌سیلین و تتراسایکلین مقایسه شد. نتایج: در مجموع 9/8 درصد از شیرهای خام و 12 درصد از شیرهای پاستوریزه حاوی باقیمانده آنتی‌بیوتیک بودند که از این بین در 2 درصد از آنها میزان باقیماندۀ آنتی‌بیوتیک از میزان مجاز بیشتر بود. با توجه به نتایج بین آزمون چهار بشقابی و آزمون‌های ماست و کوپن اختلاف آماری معنی‌داری برای تشخیص پنی‌سیلین و تتراسایکلین در شیر وجود داشت (05/0p < /em><) ولی آزمون آماری نشان داد که بین آزمون ماست و آزمون کوپن اختلاف آماری معنی‌داری برای تشخیص این آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر وجود ندارد (05/0p < /em>>). نتیجه­گیری نهایی: بر این اساس می‌توان از آزمون ماست به‌عنوان یک آزمون با حساسیت مناسب، ارزان و آسان برای تشخیص باقی­ماندۀ آنتی‌بیوتیک‌های پنی‌سیلین و تتراسایکلین در شیر استفاده کرد}, keywords_fa = {آزمون ماست,کیت تجاری,باقی‌ماندۀ آنتی بیوتیک,شیر}, url = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_80239.html}, eprint = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_80239_ff80d667c077db865f3152955d19dff1.pdf} }