%0 Journal Article %T تعدیل میزان تری گلیسرید سرم و کبد و چربیهای محوطة بطنی جوجه های نر گوشتی توسط سیر %J مجله طب دامی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2251-8894 %A شهریاری, علی %A فاطمی طباطبائی, سید رضا %A جعفری, رمضانعلی %A قربان زاده, بهنام %D 2009 %\ 11/01/2009 %V 3 %N 2 %P - %! تعدیل میزان تری گلیسرید سرم و کبد و چربیهای محوطة بطنی جوجه های نر گوشتی توسط سیر %R 10.22059/ijvm.2009.20634 %X در طیور، کبد ارگان اصلی سنتز تری گلیسرید(TG ) و ترشح آن به داخل پلاسما می باشد. ترشح TG از کبد طیور و ذخیر? آن در بافت چربی محوطه بطنی باعث کاهش تولید گوشت می شود. گزارشات متفاوت و متناقضی از تأثیر سیر بر لیپیدهای سرم و کبد ارائه شده است. در این پژوهش اثرات جیره های حاوی مقادیر مختلف پودر سیر بر میزان TG کبد، سرم و وزن لیپید محوطة بطنی بررسی شده است. برای این منظور به جیره های 4 گروه 36 قطعه ای جوجه نر گوشتی 3 هفتگی به ترتیب صفر، 1%،2% و 4% پودر سیر اضافه شد. در پایان هفته های پنجم و هفتم 15 جوجه از هر گروه انتخاب و خونگیری شده، سپس کشته شده و از کبد و بافت چربی محوطه بطنی نمونه برداری شده است. TG کبدی و سرمی استخراج و با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داده که تا پایان هفته پنجم هیچکدام از جیره های حاوی مقادیر مختلف سیر نتوانسته اند تأثیر معنی داری بر TG سرمی و لیپیدهای محوطه بطنی نسبت به گروه کنترل ایجاد نمایند ولی جیره های 2% و 4% پودر سیر به ترتیب باعث کاهش معنی دار TG کبدی نسبت به گروه کنترل شده اند(05/0p %U https://ijvm.ut.ac.ir/article_20634_57d0b3080a91caeed02ba537d0f2dade.pdf