TY - JOUR ID - 20634 TI - تعدیل میزان تری گلیسرید سرم و کبد و چربیهای محوطة بطنی جوجه های نر گوشتی توسط سیر JO - مجله طب دامی ایران JA - IJVM LA - fa SN - 2251-8894 AU - شهریاری, علی AU - فاطمی طباطبائی, سید رضا AU - جعفری, رمضانعلی AU - قربان زاده, بهنام AD - Y1 - 2009 PY - 2009 VL - 3 IS - 2 SP - EP - DO - 10.22059/ijvm.2009.20634 N2 - در طیور، کبد ارگان اصلی سنتز تری گلیسرید(TG ) و ترشح آن به داخل پلاسما می باشد. ترشح TG از کبد طیور و ذخیر? آن در بافت چربی محوطه بطنی باعث کاهش تولید گوشت می شود. گزارشات متفاوت و متناقضی از تأثیر سیر بر لیپیدهای سرم و کبد ارائه شده است. در این پژوهش اثرات جیره های حاوی مقادیر مختلف پودر سیر بر میزان TG کبد، سرم و وزن لیپید محوطة بطنی بررسی شده است. برای این منظور به جیره های 4 گروه 36 قطعه ای جوجه نر گوشتی 3 هفتگی به ترتیب صفر، 1%،2% و 4% پودر سیر اضافه شد. در پایان هفته های پنجم و هفتم 15 جوجه از هر گروه انتخاب و خونگیری شده، سپس کشته شده و از کبد و بافت چربی محوطه بطنی نمونه برداری شده است. TG کبدی و سرمی استخراج و با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داده که تا پایان هفته پنجم هیچکدام از جیره های حاوی مقادیر مختلف سیر نتوانسته اند تأثیر معنی داری بر TG سرمی و لیپیدهای محوطه بطنی نسبت به گروه کنترل ایجاد نمایند ولی جیره های 2% و 4% پودر سیر به ترتیب باعث کاهش معنی دار TG کبدی نسبت به گروه کنترل شده اند(05/0p UR - https://ijvm.ut.ac.ir/article_20634.html L1 - https://ijvm.ut.ac.ir/article_20634_57d0b3080a91caeed02ba537d0f2dade.pdf ER -