University of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201In-vitro study of inhibitory effect of garlic extract on Aeromonas sobriaمطالعه آزمایشگاهی اثر مهار کنندگی عصاره سیر بر روی آئروموناس سوبریا2132173022010.22059/ijvm.2012.30220ENمیناامیری فراهانیگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهوازRahimPeyghanگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهوازHosseinMotamediگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article19700101BACKGROUND: Garlic (Allium sativum) is known for its anti-bacterial properties, but information on its effects against bacteria species that are important in fish diseases is scarce. OBJECTIVES: The aim of this research was to use garlic as a natural product to improve the aquatic animal health status so as to compensate the demand for environment-friendly products for sustainable aquaculture. METHODS: For this purpose thee methods of extraction including: row garlic extract, water, ethanol and methanol extract were used for in-vitro toxicity tests on Aeromonas sobria by disk diffusion and tube test. RESULTS: According to results in 200 and 400 mg/mL concentrations of ethanol extract of garlic, the inhibition zone of bacterial growth was 7 and 10 mm respectively. There was no inhibition zone for all concentrations of methanol extract of garlic. In water garlic extract the inhibition zone for concentrations of 100, 200 and 400 mg/mL were 8, 10 and 14 mm respectively. For 100% and 50% raw garlic the inhibition zone was 27 and 8 mm respectively. MIC for Aeromonas sobria in ethanol extract, water extract and raw garlic were estimated as 200, 100 mg/mL and 10% respectively. MBC for these extracts was also estimat-ed as 300, 100 mg/mL and 25% respectively. CONCLUSIONS: Our data indicate that raw and water extract of garlic have the highest antibacterial effect. Ethanol extract had a lower effect and methanol showed no bacteriostatic effect. Therefore, garlic extract can inhibit the growth of Aeromonas sobria, an important fish pathogen, and may have therapeutic value, particularly for carp.زمینه مطالعه: خاصیت ضدباکتریایی گیاه سیر از زمانهای گذشته شناخته شده است اما گزارشی در مورد خواص ضدباکتریایی سیر بر باکتریهای ایجاد کننده بیماریهای ماهی وجود ندارد. هدف: هدف از این مطالعه استفاده سیر به عنوان ماده طبیعی برای پیشرفت وضعیت سلامت آبزیان می باشد. روش کار: برای این منظور عصاره خام سیر، آبی، اتانولی و متانولی برای مطالعه سمیت در شرایط آزمایشگاهی روی باکتری آئروموناس سوبریا به وسیله دیسک دفیوژن و لوله آزمایش استفاده شد. نتایج: با توجه به نتایج بدست آمده در غلظت mg/mL200 و400 عصاره اتانولی سیر، به ترتیب هاله عدم رشد mm7 و10 گزارش شد. هیچ هاله عدم رشدی برای تمام غلظتهای متانولی عصاره سیر یافت نشد. در عصاره آبی سیر هاله عدم رشد برای غلظت mg/mL200،100 و 400 به ترتیب mm8، 10و 14 گزارش شد. برای عصاره خام سیر در غلظت 50% و 100% هاله عدم رشد mm8 و 27 بود. MIC آئروموناس سوبریا برای عصاره اتانولی، عصاره آبی به ترتیب mg/mL200 و400 و برای عصاره خام سیر 10% بر آورد شد. MBCبرای این عصاره به ترتیب mg/mL300 و100 و برای عصاره خام سیر 25% تخمین زده شد. نتیجه گیرینهایی: اطلاعات ما نشان داد که عصاره خام و آبی سیر دارای بیشترین اثر ضد باکتریایی میباشد. عصاره اتانولی دارای کمترین اثر آنتی باکتریال وعصاره متانولی فاقد اثر آنتی باکتریال میباشد. بنابراین عصاره سیر میتواند رشد آئروموناس سوبریا را که یک پاتوژن مهم ماهی است مهار کرده و ارزش درمانی داشته باشد.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30220_869610c2b666bf3ef212f11b29ff65fb.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Molecular typing of group A bovine rotavirus of calves in the provinces of Tehran, Alborz and Qazvinتعیین تیپ مولکولی روتاویروسهای گروه A گاوی در سه استان تهران، البرز و قزوین2192263022110.22059/ijvm.2012.30221ENامیدمددکارگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران0000-0001-6693-3952OmidMadadgarگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانHadiKeyvanfarگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانTaghiZahraei Salehiگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانAkbarMehdizadeh Dastjerdiگروه ویروس شناسی، انستیتو آژانس آزمایشگاههای دامپزشکی انگلستانFarhadMoosakhaniگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجRooholahKamyabiکارشناس سازمان دامپزشکی کل کشور، تهرانJournal Article19700101BACKGROUND: Group A bovine rotavirus (BRV-A) is one of the most important causes of gastroenteritis and diarrhea in newborn calves. OBJECTIVES: Major types of BRV-A in Tehran, Alborz and Qazvin were detected in this study. METHODS: A total 125 fecal samples of calves showing clinical signs of diarrhea were collected from 26 industrial dairy farms located in the provinces of Tehran, Alborz and Qazvin, during two years. RESULTS: BRV-A was detected in 39.2 % (49/125) of total samples using a commercial ELISA kit. Thirty five positive samples were analyzed by seminested multiplex RT-PCR for P and G genotyping. G10 was the most prevalent genotype, accounting for 57.1% of samples, G6 accounted for 22.9% of samples and in 5.7% of samples (2/35), mixed infection of both genotypes G6 and G10 were detected. Also, the detected P types were P[11] and P[5], accounting for 71.4% and 14.2%, respectively. In our study, none of the genotypes G8 and P[1] were detected. The incidence of genotype combinations cor-responded to the B223-like strains (G10P[11]), UK-like strains (G6P[5]) and KN4-like strains (G6P[11]) were 51.4%,14.3% and 8.6%, respectively. Mixed infections G6/G10P[11] were detected in 2.85% of all samples analyzed with RT-PCR. CONCLUSIONS: To the best of our knowledge, this is the first report about the determination of P genotypes of BRV-A and distribution of the most common BRV-A strains circulating in Iran. Our study also indicated that the incidence of the G genotypes of BRV-A in the provinces of Tehran, Alborz and Qazvin, which is one of the greatest husbandry centers in Iran, has changed in the past years. Furthermore, this finding could be valuable in rotavirus vaccine design.زمینه مطالعه: روتاویروس های گروه A گاوی، یکی از مهمترین عوامل مسبب گاستروانتریت و اسهال در گوساله های تازه متولد شده هستند.هدف: در این مطالعه تیپ های اصلی این ویروس ها با روش های مولکولی تعیین تیپ شدند. روش کار: در طی دو سال 125 نمونه مدفوع از گوساله های زیر دو ماه مبتلا به اسهال از 26 گاوداری صنعتی استان های تهران،البرز و قزوین که از بزرگترین مراکز پرورش گاو در ایران هستند، جمع آوری شدند. با استفاده از روش ELISA حضور روتاویروسهای گروه A در 2/39( %49 از 125) کل نمونهها مورد تایید قرار گرفت.به منظور تعیین ژنوتیپ های G و P 35 نمونه مثبت در آزمون ELISA با استفاده از seminested multiplex RT-PCR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج:از میان ژنوتیپ های G حضور ژنوتیپ های 10G(1/57)% و 6G(9/22)% مورد تایید قرار گرفت. عفونت همزمان با دو ژنوتیپ 10G و 6G در 7/5( %2 از 35) نمونه ها دیده شد.همچنین در مورد ژنوتیپ های P، ]11P[ شایع ترین ژنوتیپ شناخته شد (4/71)% و بعد از آن ژنوتیپ ]5P[(3/14)% قرار داشت. در این مطالعه ژنوتیپ های 8G و ]1P [ دیده نشد. ترکیب ژنوتیپ های موجود در این مطالعه شامل -like strains223] (B11P[10G)، ] (UK-like strains)5P[6G و -like strains)4] (KN11P[6G بود که درصد وقوع هرکدام به ترتیب 4/51، 3/14و 6/8 بود. در 85/2% نمونهها ترکیب ژنتیکی ]11P[10/G6G دیده شد. نتیجهگیرینهایی:بنا بر اطلاعات موجود، در این مطالعه برای اولین بار ژنوتیپهای P روتاویروس های گروه A گاو در ایران انجام شده است. همچنین در این مطالعه برای اولین بار در ایران ترکیب کامل ژنوتیپی رایج ترین سویه های روتاویروس گروه A گاوی، گزارش می شود. نتیجه این تحقیق همچنین حاکی از آن است که در طی سالهای اخیر میزان وقوع ژنوتیپ های G در سه استان تهران، البرز و قزوین نسبت به مطالعات قبلی تغییر یافته است.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30221_ba97e04aadf95222af1c60c7edc0e20f.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201A comparative study on the colonization of Salmonella enteritidis hilA mutant and its parent strains in laying hensمطالعه مقایسهای کلونیزاسیون سویههای استاندارد و موتانت hilA سالمونلا انتریتیدیس در مرغهای تخمگذار2272333022210.22059/ijvm.2012.30222ENMohammadMadadiگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریزمحمدحسن زادهگروه بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، .0000-0003-2288-417Xغلامرضانیکبخت بروجنیگروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران0000-0002-2970-5827مجیدمسعودی فردگروه بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران0000-0001-9087-6919HamidShojaeiمجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاین بابلکنارJournal Article19700101BACKGROUND: Several regulatory proteins are involved in Salmonella invasion. The key regulator of SPI-1 (Salmonella pathogenicity island 1 ) is hilA, a transcriptional activator encoded on SPI-1 that regulates the expression of the SPI-1 secretion system. OBJECTIVES: Importance of hilA mutation on S. enteritidis colonization and shedding in layer hens was evaluated in a long-term experiment. METHODS: Two groups of layer hens were orally inoculated with 1010 CFU of hilA and parent strains of S. enteritidis, consequently. At days 2, 7, 14, 21 and 35 post-inoculation samples were taken from cloaca and different parts of digestive and reproduction systems of euthanized birds. RESULTS: In the birds infected with parent strain, the higher numbers of colonizing bacteria in the liver, spleen, caecum, small intestine and cloaca-vagina were observed. Fecal shedding in this group was also higher than the hilA group. However, no significant differences were observed for the colonization of bacteria in magnum, isthmus and infundibulum of both groups. Using PCR method, hilA gene was only detected in tissues of parent group hens. CONCLUSIONS: This study has shown that the hilA mutant is able to colonize in internal organs; an implication of this is the possibility that genes other than hilA, or at least other mechanisms, might be involved in the invasion of S. enteritidis to the internal organs of birds.زمینه مطالعه:مقایسه بیماریزایی بین سالمونلا انتریتیدیس و سویه باکتری موتانت یافته ژن hilA آن، در مرغهای تخم گذار. هدف: بررسی اهمیت ژن hilA باکتری سالمونلا انتریتیدیس، بر میزان کلونیزاسیون در امعاء و احشای داخلی مرغهای تخم گذار و میزان دفع آن از طریق مدفوع و تخم مرغهای تولیدی. روش کار: در دو گروه از مرغ های تخم گذار، تعداد 1010cfu باکتری از دو سویه سالمونلا انتریتیدیس موتانت یافته در ژن hilA و باکتری سالمونلا اصلی یا استاندارد آن، بصورت داخل دهانی تلقیح و سپس میزان جایگزینی این دو سویه باکتری در ارگان های مختلف آنها با هم مقایسه شدند. نتایج: میزان کلونیزاسیون باکتری در بافت های کبد، طحال، سکوم، روده کوچک، واژن و کلواک آن گروه از پرندههایی که با سویه سالمونلا موتانت یافته آلوده شدند کمتر از پرندگانی بود که با سوش اصلی آن باکتری تلقیح شده بودند. میزان سالمونلای جدا شده از سوابهای کلواکی مرغهای گروه hilA کمتر از مرغ هایی بود که با باکتری سالمونلای استاندارد آلوده شده بودند. اما تفاوت قابل ملاحظهای در میزان جداسازی باکتری از نواحی رحمی (مگنوم و ایستموس) دوگروه از مرغ های مورد مطالعه مشاهده نشد. ضمن اینکه با استفاده از آزمایش PCR، ژن hilA سالمونلا، فقط در بافت های آلوده پرنده هایی که سالمونلا استاندارد را دریافت کرده بودند، مورد شناسایی قرار گرفت و ژن hilA در بافت های گروه دیگر از مرغان مشاهده نگردید. نتیجه گیرینهایی: این مطالعه نشان داد که ژن hilA باکتری سالمونلا انتریتیدیس در جایگزینی باکتری در ارگانهای داخلی مرغهای تخمگذار نقش بارزی دارد ولی این تاثیر انحصاری نبوده و احتمالاً مکانیسم ها و ژن های دیگری هم در تهاجم این باکتری نقش ایفا میکنند.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30222_2d021714d7296d22342a0ffae2500637.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Phenotypic and genotypic studies of extended spectrum beta-lactamase (ESBL) resistance among Salmonella isolates from poultry sources in Iranمطالعه فنوتیپی و ژنوتیپی مقاومت بتالاکتامازهای وسیع الطیف در جدایههای سالمونلای بدست امده از منابع طیور در ایران2352403022310.22059/ijvm.2012.30223ENسید مصطفیپیغمبریگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران0000-0001-9166-1303MaralRahmaniگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانJournal Article19700101BACKGROUND: Poultry and poultry products are among the major sources of Salmonella infections for humans. Increasing occurrence of antimicrobial resistance among Salmonellae has become a serious public health concern. The detection of extended spectrum b-lactamase (ESBL) producers among Salmonella spp. has increased in recent years. OBJECTIVES: The purpose of this study was to investigate the antibiotic resistance pattern of Salmonella, and to understand whether ESBLs were present in Salmonella isolated from poultry farms and slaughterhouses from various parts of Iran. METHODS: A total of 314 isolates of Salmonella spp., 272 of poultry and 42 from human origin, collected during winter 2005-2011 were characterized for antimicrobial resistance and the presence of ESBL genes in this study. Phenotypic Disk diffusion method was performed for detection of anti-microbial susceptibility against 16 antimicrobial agents according to the Clinical and Laboratory Standards Institute's recom-mendations (CLSI, 2005). To detect the presence of ESBL genes in 30 isolates out of 61 phenotypical resistant isolates, PCR amplific-ation was used by employing specific primers for screening of the CTX-M and CMY groups, respectively. RESULTS: The highest resistance to ceforoxime in poultry and cefixime in human isolates was observed, and multidrug resistance (MDR) was seen with a maximum seven antimicrobial agents. The PCR detection of CTX-M and CMY genes in all isolates including five phenotypically ESBL positive isolates was negative. CONCLUSIONS: This study revealed the incidence of resistance to cephalosporins and the frequency of MDR among Salmonella isolates from poultry farms in Iran. The prevalence of MDR Salmonella isolates from poultry are of particular concern as these strains can transmit to humans through the food chainزمینـه مـطالعه: طیور و محصولات طیور یکی از مهمترین منابع عفونت سالمونلا برای انسان میباشند. افزایش وقوع مقاومتهای آنتی بیوتیکی دربین جدایههای سالمونلا به عنوان یک خطر جدی برای بهداشت عمومی مطرح شده است. جستجوی تولید کنندههای بتالاکتامازهای مقاوم در بین گونههای سالمونلا در سالهای اخیر افزایش یافته است. هدف: هدف از این مطالعه، جستجوی الگوهای مقاومت جدایههای سالمونلا و ردیابی حضور ژنهای مقاوم به بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs ) در فارم ها و کشتارگاه های طیور در نقاط مختلف ایران بود. روش کار: تعداد 314 جدایه سالمونلا شامل 272 جدایه طیوری و 42 جدایه انسانی در طی سالهای 2005-2011 جمع آوری و برای تعیین الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی و حضور ژنهای بتالاکتامازهای وسیع الطیف مورد مطالعه قرار گرفتند. تعیین حساسیت ضد میکروبی جدایهها بر اساس روش استاندارد دیسک دیفوژیون نسبت به 16 عامل ضد میکروبی انجام پذیرفت. برای ردیابی ژنهای ESBLs روش PCR با استفاده از پرایمرهای ویژه جستجوکننده گروه CTX-M و CMY برای 30 جدایه از 61 جدایه مقاوم در آزمایشهای فنوتیپی به کار گرفته شد. نتایج: بر اساس نتایج حاصله، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در بین جدایه های طیوری به سفوروکسیم و در بین جدایههای انسانی به سفیکسیم مشاهده گردید. همچنین مقاومت چندگانه به آنتی بیوتیکها حداکثر به 7 دارو بود. آزمایش PCR انجام شده برای تمامی جدایهها از لحاظ حضور ژن CTX-M و CMY منفی بود. نتیجه گیرینهایی: نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد پدیده مقاومت چندگانه دارویی در بین جدایههای سالمونلای طیور به علت احتمال انتقال از طریق زنجیره غذایی از اهمیت ویژهای برای سلامت عمومی برخوردار میباشند.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30223_509d8b94edc790f4e0ca9085f471f000.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Effects of propolis, a honeybee product, on growth performance and immune responses of Barbus barbulusبررسی اثر بره موم محصول زنبور عسل بر رشد و برخی فاکتورهای ایمنی وخونی ماهی برزم2492573022410.22059/ijvm.2012.30224ENمجتبیعلیشاهیگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهوازAbdolhoseinJangeran Nejadگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article19700101Background: Propolis, a honeybee product, has been used empirically for centuries and was always mentioned as an immunomodulatory. OBJECTIVES: In this study, the effects of propolis on growth indices, innate immune responses and haematological parameters of Barbus barbulus were investigated. METHODS: Three hundred and sixty juvenile Barbus barbulus, weighing 102±8.2g were randomly divided into four equal groups in triplicate. Groups 1 to 3 were fed basal food supplemented with 0.1, 0.5, 1% of Propolis-ethanolic -extract (PEE) in diet for 60 days. Control group received basal diet free of PEE. At the end of experiment, growth indices were measured in all groups. Various immunological parameters (serum lysozymme and bactericidal activity, complement activity, total serum protein and globulin) as well as hematological parameters (RBC, WBC, hemoglobin, hematocrit, MCV, MCH and MCHC) of Barbus barbulus were compared among the groups. Then the fish were challenged with Aeromonas hydrophila. RESULTS: Oral administration of different level of PEE induce no significant change, neither in growth indices nor in haematological parameters of B. barbulus (p>0.05). Significant increase in serum Lysozyme and bactericidal activity, total serum protein and WBC were seen in G2 and G3 compared to the control group (p<0.05). Meanwhile, mortality after challenge of fish fed on diet containing 0.5% PPE significantly decreased compared to control group. CONCLUSIONS: It was concluded that, although supplementation of food with 0.5 and 1% PEE enhanced some immune response indicators of B.barbulus, growth indices and hematological parameters were not affected by this supplementation.زمینه مطالعه: بره موم، محصول جنبی زنبور عسل، برای قرنها بصورت تجربی و به عنوان محرک ایمنی مورد توجه بوده است. هدف: در این تحقیق اثرات تجویز بره موم بر فاکتورهای رشد، پاسخ ایمنی ذاتی و پارامترهای خونی ماهی برزم مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: 360 قطعه ماهیها با خوراک حاوی 0، 0/1، 5/0 و 1% عصاره الکلی بره موم (PEE)در خوراک به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. در انتهای تحقیق فاکتورهای ایمنی (میزان فعالیت لایزوزیم سرم، قدرت باکتری کشی سرم،فعالیت کمپلمان، پروتئین تام و میزان ایمونوگلوبولین سرم) و پارامترهای خونی (شامل تعداد گلبولهای قرمز، تعداد گلبولهای سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و اندیسهای گلبولی (MCV, MCH,MCHC) بین تیمارها مقایسه گردید. بعلاوه فاکتورهای رشد نیز بین تیمارها مقایسه گردید. سپس ماهیها با باکتری آئروموناس هیدروفیلا بصورت تزریق داخل صفاقی چالش داده شده و تلفات در مدت 10 روز ثبت شد. نتایج: افزایش معنی دار فعالیت لایزوزیم سرم و قدرت باکتی کشی سرم، میزان پروتئین تام و تعداد گلبولهای سفید خونی در تیمارهای 5/0 و 1% نسبت به تیمار کنترل بود)05/0(p<. در صورتیکه در فاکتورهای رشد (ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و میزان بازده غذایی) و فاکتورهای خونی تغییر معنیداری ایجاد نگردید .)05/0(p> ضمنا تلفات بعد از چالش با باکتری زنده آئروموناس هیدروفیلا نیز تنها در تیمار 5/0% کاهش معنی داری در میزان تلفات نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: اضافه نمودن 5/0% عصاره الکلی بره موم به خوراک ماهی برزم باعث تحریک برخی پاسخ های ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت باکتریایی میگردد، هرچند تجویز این ماده در خوراک تاثیری در شاخصهای رشد و فاکتورهای خونی این ماهی ندارد.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30224_8bb3015bc726fc1f174c0b4612909a7d.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Survival of alginate-prebiotic microencapsulated Lactobacillus acidophilus in mayonnaise sauceزنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده با آلژینات و پری بیوتیک در سس مایونز2592643022510.22059/ijvm.2012.30225ENنیمامحمدیگروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامیHamedAhariگروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامیMaryamFahimdaneshگروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامیMohammad AliKhosravi Zanjaniگروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامیAmiraliAnvarگروه علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامیEnamShokriسر ممیز ارشد سازمان جهانی ایمنی غذاJournal Article19700101Background: Nowadays, Microencapsulation of probiotic bacteria is the newest method for increasing the survival ability of probiotics in Food products. The Lactobacillus acidophilus as a probiotic bacterium has more beneficial effects and the low survival of this bacterium under food processing conditions and adverse environment have been studied by many researchers. OBJECTIVES: In this study, Lactobacillus acidophilus was added to mayonnaise sauce as either free cells or encapsulated and the survival of probiotic was evaluated during storage for 30 days at 4oC. METHODS: The emulsion method was performed for the microencapsulation process of Lactobacillus acidophilus. A morphological characteristic of capsules was indicated by optical microscope and scanning electron microscope. RESULTS: The microencapsulation with calcium alginate-resistant starch significantly affected (p<0.05) the survival of Lactobacillus acidophilus compared to free state in mayonnaise sauce. No differences were detectable in the morphological of capsules with resistant starch by scanning electron microscope and Sensory properties of mayonnaise sauce were improved by the addition of encapsulated Lactobacillus acidophilus. CONCLUSIONS: The microencapsulation significantly increased the survival of Lactobacillus acidophilus.زمینه مطالعه: امروزه ریزپوشانی سلولهای پروبیوتیکی یکی از جدیدترین روشها به منظور افزایش قابلیت زنده مانی پروبیوتیکها در فرایندهای مواد غذایی است. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان یک باکتری پروبیوتیک دارای اثرات سلامت بخش زیادی میباشد و قابلیت زیستی اندک این باکتری در فراوردههای غذایی و شرایط نامناسب همواره توسط پژوهشگران مورد مطالعه قرار گرفته شده است. هدف: در این مطالعه، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به حالت آزاد و ریزپوشانی شده به سس مایونز افزوده شد و زنده مانی آن در طی 30 روز نگهداری در دمای oC 4 مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس )1643 (PTCC به روش امولسیون بوسیله آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت ریزپوشانی شد و زنده مانی، pH و ویژگیهای حسی سس مایونز ارزیابی شد و اندازه و شکل کپسولها تشکیل شده با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم در افزایش زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، تاثیر معنیداری(05/0)p<نسبت به حالت آزاد در سس مایونز داشت. تفاوت قابل ملاحظهایی از نظر ساختار و شکل کپسولها با نشاسته مقاوم توسط میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی مشاهده نشد و ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ویژگیهای حسی محصول را بهبود داد. نتیجه گیرینهایی: ریزپوشانی، زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را در سس مایونز افزایش می دهد.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30225_0b33729de2c7df7e85eef020dd041dfe.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Hepatic Lipidosis in a Common Mynah (Acridotheres tristis) Associated with Pododermatitis and Consumption of Broiler Pelleted Feedلیپیدوز کبدی در یک قطعه مرغ مینا (اکریدوترس تریستیس) مرتبط با پودودرماتیت و مصرف دان پلت جوجه گوشتی2792833022610.22059/ijvm.2012.30226ENSeyed AhmadMadaniگروه بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران.AliHatam Khaniگروه بیماریهای داخلی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران.SarangSorooriگروه جراحی و رادیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران.Journal Article19700101An adult common mynah ( Acridotheres tristis ) was presented with severe signs of progressive depression , anorexia , debilitation , and also a history of moderate pododermatitis for the last two months . Hepatomegally was diagnosed clinically and radio-logically . The bird died a couple of hours after referral . Postmortem examination revealed typical liver enlargement with yellowish brown discoloration . Diffused hepatocytes fatty degeneration was demonstrated in histopathology and hepatic lipidosis was diagnosed as the main lesion in the liver . Providing a very small enclosure and a single low quality perch with minimal activity opportunity led to pododermatitis. Subsequent further activity restriction and feeding a high energy diet to the bird were possibly the triggers of this metabolic disorder. Regarding the bird species , providing appropriate diet and enclosure are essential for having healthy pet birds , and is often ignored by negligent or uninformed owners .سابقه: یک قطعه مینای معمولی (اکریدوترس تریستیس) با علائم شدید دپرسیون پیش رونده، بی اشتهایی و ناتوانی، و با تاریخچه دو ماهه درگیری با پودودرماتیت متوسط ارجاع داده شد. یافته های بالینی: بزرگ شدگی کبد به صورت بالینی و با کمک رادیولوژی تشخیص داده شد. ساعاتی پس از مراجعه، پرنده تلف شد. آزمایشات تشخیصی: بزرگ شدگی کبد همراه با تغییر رنگ زرد تا قهوهای آن طی معاینات پس از مرگ مشاهده گردید. پس از مطالعات بافت شناسی، لیپیدوز کبدی به عنوان مهمترین ضایعه تشخیص داده شد. ارزیابی نهایی: احتمالاً سوء مدیریت در نگهداری این پرنده شامل تغذیه با جیره دارای انرژی زیاد، همراه با نگهداری پرنده در قفس بسیار کوچک و فراهم نمودن تنها یک چوب زیر پا با کیفیت پایین، در نتیجه محدود نمودن تحرک پرنده و وقوع پودودرماتیت ناشی از این وضعیت، موجب مستعد شدن به این اختلال متابولیک شده است. با توجه به گونه پرنده، فراهم نمودن جیره و محل نگهداری مناسب برای داشتن پرنده خانگی سالم ضروری به نظر میرسد که این مسأله گاهی از سوی صاحبان بی اطلاع یا بی دقت این پرندگان، نادیده گرفته میشود.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30226_3f74e63380003e98a18c926ba36a277e.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Isolation and study on the technological and probiotic characterization of Lactobacilli in traditional white Lighvan cheeseجدا سازی و مطالعه ویژگیهای پروبیوتیکی و تکنولوژیکی لاکتوباسیلوسهای موجود در
پنیرهای منطقه لیقوان2652723022710.22059/ijvm.2012.30227ENHamidMirzaieگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزFarzamHatefiدانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزJournal Article19700101Background: Probiotics and especially Lactobacilli are among the most important components widely used in food technology. Isolation and characterization of indigenous probiotics should be performed in native populations. OBJECTIVES: In order to isolate lactobacillus spp. from Iranian traditional Lighvan cheese to be used as starters, 15 cheese samples were randomly selected and tested for technological and probiotics properties. METHODS: Lactobacilli were characterized using culture-based and bio-chemical techniques and results were verified using PCR analyses of the 16S rRNA region. The probiotic characteristics of these bacteria were studied by acid and bile tolerance. The susceptibility of different isolates against a number of important antibiotics was tested. The technological traits of LAB were assessed using measurement of acid production and analyzing salt tolerance. The isolates were also screened for proteolytic and lipolytic activity. RESULTS: Of the 12 samples containing Lactobacilli, 10 belonged to L. plantarum while 2 were close to L. bulgaricus spp. All isolates were tolerant to 3% NaCl and 9 tolerated 6-8% NaCl. Almost all isolates were lipase-positive at 37 °C and 30 °C. Nine Lactobacilli were shown to be protease-positive at 37°C. Two isolates were completely tolerant to pH 1.55, 4 had intermediate resistance, 4 were of weak resistance and 1 was sensitive. All but one isolate were tolerant to 0.03% bile acid. Some isolates were shown to be sensitive to erythromycin, ampicillin, tetracycline, amikacin and rifampicin. CONCLUSIONS: Results indicate that most of the isolated Lactobacilli can be used as industrial cheese starters and/or as native probiotics in production of functional foods.زمینه مطالعه: پروبیوتیکها بخصوص لاکتوباسیلوس ها از مهمترین میکروارگانیسمهائی هستند که در صنعت غذا مورد استفاده قرار میگیرند. جداسازی و شناسائی پروبیوتیکها از فرآوردههای محلی امر ضروری میباشد. هدف: هدف از تحقیق حاضر جدا سازی سویههای لاکتوباسیلوس از پنیر های سنتی لیقوان و مطالعه ویژگیهای تکنولوژیکی و پروبیوتیکی آنها جهت استفاده بعنوان مایه ی کشت بود. مواد و روش کار: برای این منظور 15 نمونه از پنیرهای سنتی لیقوان بطور تصادفی انتخاب گردید. ابتدا سویههای لاکتوباسیلوس بر اساس روش کشت و خصوصیات بیوشیمیائی جدا سازی و سپس براساس روش PCR روی ژن S rRNA16 مورد تایید قرار گرفت. خصوصیات پروبیوتیکی جدایهها بر اساس مقاومت در مقابل اسید و صفرا ارزیابی شد. حسایت جدایهها نسبت به 8 آنتی بیوتیک مهم مطالعه شد. خصوصیات تکنولوژیکی آنها بر اساس قدرت تولید اسید، میزان تحمل غلظت نمک، همچنین میزان فعالیت پروتئولیتیکی و لیپولیتیکی جدایهها نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: در مجموع 12 سویه لاکتوباسیلوس جدا سازی شد که 10 جدایه مربوط به گونههای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم و دو جدایه مربوط به لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بود. تمامی جدایه ها نسبت به 3% و 9 جدایه نسبت به 6-8% نمک مقاوم بودند. دو جدایه بصورت کامل، 4 جدایه بصورت متوسط، 4 جدایه بصورت ضعیف نسبت به pH برابر 55/1 مقاوم بوده و 1 جدایه حساس بود. به غیر از یک مورد همه جدایهها نسبت به غلظت 03/0% از املاح صفراوی مقاوم بودند. تعدادی از جدایهها نسبت به اریترومایسین، آمپی سیلین، آمیکاسین و ریفامپین حساس بودند. نتیجه گیرینهایی: نتایج این تحقیق نشان داد که اکثر اکتوباسیلوسهای جدا شده از پنیر لیقوان میتوانند به عنوان مایه های کشت و یا پروبیوتیک در تولید غذاهای عملکردی مورد استفاده قرار گیرند.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30227_6c813bf678b597029eb517dc431f986d.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Differences in Intestinal Absorptive Capacity of Chickens for D-Xyloseاختلاف در توانائی جذب روده ای دی – زایلوز در ماکیان2732783022810.22059/ijvm.2012.30228ENبهزادمنصوریگروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانHasanNodehگروه فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانمهردادمدیرصانعیگروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانJournal Article19700101Background: According to literature, there are differences among different species of animals in respect to absorption of D-xylose. OBJECTIVES: In two experiments, the differences that might exist in absorptive capacity of small intestine for D-xylose, in different types of chicken were tested. METHODS: In experiment one, 2 groups of nine adult layer type males (48 weeks) and females (58 weeks), and in experiment two, 4 groups of ten young (4 week) broiler type or layer type male or female chickens were dosed D-xylose solution (50 mg/mL, 500 mg/kg BW), orally. One blood sample before, and 5 others immediately after the administration of D-xylose solution, were taken from wing vein of the birds at 30 minute intervals for 150 minutes, and the concentration of D-xylose in plasma was measured. RESULTS: In experiment one, D-xylose concentration reached its peak at 60 to 90 min in both adult males and females, and followed a quadratic trend with time (r2 for adult males = 0.735 and adult females = 0.801). In experiment two, D-xylose concentration reached its peak at 60 min for all experimental groups and followed a quadratic trend with time (r2 for broiler type male = 0.681, broiler type female = 0.850, layer type male = 0.695 and layer type female = 0.748). CONCLUSIONS: D-xylose test was shown to be a sensitive tool for the evaluation of intestinal absorption capacity of chicken. This test revealed that there were some differences in absorption function of intestine among the birds with different breeds, sexes, ages, and nutritional demandsزمینه مطالعه: بر اساس گزارشهای موجود، بین گونههای مختلف حیوانات از نظر میزان جذب دی – زایلوز تفاوتهایی وجود دارد. هدف: در 2 – آزمایش، احتمال وجود اختلاف در توانائی جذبی روده کوچک برای قند دی – زایلوز در گروههای مختلف ماکیان مورد امتحان قرار گرفت. روش کار: در آزمایش اول دو گروه 9 قطعهای خروس (48 هفته) و مرغ بالغ (58 هفته) تیپ تخمگذار و در آزمایش دوم 4 گروه 10 قطعهای نیمچه های تیپ گوشتی و تخمگذار نر و ماده (4 هفته) از طریق دهان محلول دی – زایلوز mg/mL(50) بر اساس mg500 برای هر کیلو گرم وزن بدن دریافت نمودند. یک نمونه خون قبل و 5 نمونه دیگر بعد از دریافت محلول دی – زایلوز از طریق رگ بالی بر اساس هر 30 دقیقه یک نمونه تا 150 دقیقه گرفته شد و غلظت دی – زایلوز در پلاسما اندازهگیری گردید. نتایج: در آزمایش اول غلظت دی – زایلوز به بالاترین حد خود در 60 تا 90 دقیقه بعد از دریافت محلول در هر دو گروه آزمایشی رسید و دارای یک وابستگی درجه دوم با زمان بود (735/0 =2R برای خروس و 801/0=2R برای مرغ.) در آزمایش دوم غلظت دی – زایلوز به بالاترین حد خود در 60 دقیقه بعد از دریافت محلول در هر چهار گروه آزمایشی رسید و دارای یک وابستگی درجه دوم با زمان بود (681/0=2R برای نیمچه خروس گوشتی و 850/0=2R برای نیمچه مرغ گوشتی و 695/0=2R برای نیمچه خروس تخمگذار و 748/0=2R برای نیمچه مرغ تخمگذار.) نتیجه گیرینهایی: آزمایش دی – زایلوز نشان داد که روشی حساس برای ارزیابی عمل جذب روده در پرندگان با نژادها، جنس ها، سنین و نیازهای تغذیهای متفاوت میباشد.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30228_7ef3b4c5480604bb0b375865680ee79d.pdfUniversity of TehranIranian Journal of Veterinary Medicine2251-88946420121201Developmental changes in Endothelin-1 and Endothelin type A receptor expression in the lungs of chickens (Broiler versus layer)تغییرات تکاملی بیان ژن اندوتلین 1 و رسپتور نوع آ در ریه جوجههای گوشتی و تخمگذار2412473022910.22059/ijvm.2012.30229ENLohrasbShahgholianگروه فیزیولوژی دامپزشکی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتMosoudTeshfamگروه فیزیولوژی دامپزشکی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتپیماناسدیانگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستانHoseinHasanpourگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستانغلامرضانیکبخت بروجنیگروه میکروبیولوژی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران0000-0002-2970-5827Journal Article19700101Background: Broilers lung mechanisms that regulate endothelin (ET) in the lung are complex and poorly understood. Objectives: Methods: In this experiment lung ET-1 mRNA levels and lung mRNA expression for the ET(A) receptors were determined in lung tissue weekly (term = 42 days, intervals = 7 days). Serum endothelin concentration was also measured at these ages. Results: The study showed that expression of endothelin in lungs of layers and broilers was similar during the first three weeks and the overall trend of ET-1 expression was increasing. However, there was a significant increase of ET-1 expression which started from the fourth week and gradually increased until the end of the commercial life of the chicken (day 42). ET-A expression in the lungs of broilers was significantly higher than layers during the last three weeks of life. Overall, trends of serum ET-1 concentration increased in both layers and broilers, but serum ET-1 concentration in broilers was significantly higher than layers. Conclusions: The higher level of serum Endothelin and expression of ET-1 and ETA in broiler lungs may explain the higher sensitivity of broilers to the vasoconstrictions activity of endothelin and the higher sensitivity of these animals to pulmonary hypertension (PH).زمینه مطالعه:شناخت مکانیسمهای کنترل اندوتلین در ریه جوجههای گوشتی و تخمگذار پیچیده بوده و دانش اندکی در مورد آن وجود دارد.هدف:هدف از این تحقیق بررسی تغییرات سرمی اندوتلین ،بیان ژن اندوتلین و بیان گیرنده اندوتلین نوع آ (ETA) در ریه جوجههای گوشتی و تخمگذار در طول دوره پرورش (6 هفته) می باشد.روش کار: در پژوهش حاضر میزان mRNA اندوتلین–1 و بیان mRNA گیرنده اندوتلین–آ در ریه جوجههای گوشتی و تخمگذار در طول مدت پرورش(6 هفته – با فواصل هفت روزه) تعیین شد.همچنین غلظت سرمی اندوتلین در این جوجهها در این دوره زمانی اندازه گیری شد.نتایج: نتایج حاصله نشان داد که بیان اندوتلین در سه هفته اول زندگی در جوجههای گوشتی و تخمگذار یکسان بودالبته الگوی کلی تغییرات بیان اندوتلین به صورت افزایشی بود . از هفته چهارم افزایش معنیداری در بیان اندوتلین–1 مشاهده شد که این روند افزایشی تا پایان دوره پرورش جوجهها حفظ شد.بیان ژن گیرنده اندوتلین– A در ریه جوجههای گوشتی در سه هفته آخر دوره پرورش به صورت معنیداری از جوجههای تخمگذار بیشتر بود.الگوی تغییرات اندوتلین سرم در دوره پرورش افزایشی بود اما در تمام طول دوره غلظت سرمی آن در جوجههای گوشتی بالاتر بود. نتیجه گیرینهایی: بالاتر بودن غلظت سرمی اندوتلین و بالاتر بودن بیان ژن اندوتلیت–1 و گیرنده اندوتلینA میتواند توضیح هنده حساسیت بالای جوجههای گوشتی به فعالیت وازوکانستراکسیون اندوتلین و حساس تر بودن این جوجه ها به افزایش فشارخون ریوی باشد.https://ijvm.ut.ac.ir/article_30229_261cd43a8859a05fd6dbb18c0d0979f8.pdf