Document Type : Infectious agents- Diseases- Surgery

Authors

1 Department of Avian Diseases Faculty of Veterinary Medicine University of Tehran Tehran, Iran

2 Department of Avian Diseases, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran

3 Department of Bacteriology, Microbiology Centre, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran

Abstract

Backgrounds: Salmonella is known as one of the most important bacterial agents infecting both humans and animals. Salmonella Infantis has been reported as one of the 15 most prevalent serovars all over the world. Despite, its clinical importance, there is a paucity of information on the molecular characteristics of Salmonella Infantis in Iran.
Objectives: This study was conducted to characterize Salmonella Infantis isolates collected from poultry sources in last decade by plasmid profile and enterobacterial repetitive intergenic consensus (ERIC–PCR).
Methods: Forty Salmonella Infantis isolates from poultry sources were subjected to plasmid profile and ERIC–PCR characterization. A commercial plasmid extraction kit was used to extract and purify plasmid DNA which then were separated by gel electrophoresis and viewed under an UV transilluminator. For ERIC–PCR, a commercial bacterial chromosomal DNA extraction kit was used. ERIC2 primer was chosen for ERIC-PCR test in this study.
Results: Plasmid profile showed that 35% of isolates did not contain any plasmids but the rest of isolates (65%) carried variable number of plasmids with different molecular weight. Six plasmid profiles were found among 40 Salmonella Infantis isolates. Using ERIC2 primer, seven profiles were found among 40 Salmonella Infantis isolates in ERIC-PCR. Bands with molecular weights ranging from 400 to 3000 bp were observed.
Conclusions: This study provided some genetic data on Salmonella Infantis isolates recovered from poultry sources and these data can be used for a broader epidemiological study nationwide. These findings showed that both plasmid- and ERIC profiles are valuable in epidemiological studies but also have some limitations.

Keywords

Article Title [فارسی]

مطالعه خصوصیات جدایه‌های سالمونلا اینفنتیس بدست آمده از منابع طیوری با استفاده از تعیین الگوی پلاسمیدی و ERIC-PCR

Authors [فارسی]

  • سید مصطفی پیغمبری 1
  • اعظم یزدانی 2
  • هانیه طاهری 2
  • فرشته شاهچراغی 3

1 گروه بیماریهای طیور دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تهران، ایران

2 گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

Abstract [فارسی]

زمینه مطالعه: سالمونلا به عنوان یکی از مهم ‌ترین عوامل باکتریائی که هم انسان و هم حیوانات را آلوده می‌نماید، شناخته شده است. سالمونلا اینفنتیس به عنوان یکی از 15 سرووار شایع سالمونلا در سراسر جهان گزارش شده است. علیرغم اهمیت بالینی آن، اطلاعات محدودی مورد ویژگی های سالمونلا اینفنتیس در ایران موجود است.
هدف: هدف از این مطالعه بیشتر دسته بندی نمودن سالمونلا اینفنتیس جدا شده از گله های مختلف در ایران در دهه گذشته با استفاده از تکنیک‌های تعیین محتوی پلاسمیدی و ERIC-PCR بود.
روش کار: تعداد 40 جدایه سالمونلا اینفنتیس، از منبع مختلف مرتبط با طیور در ایران، با استفاده از تکنیک‌های تعیین محتوی پلاسمیدی و ERIC-PCR مورد مطالعه قرار گرفتند. یک کیت تجاری استخراج پلاسمید برای استخراج و خالص سازی پلاسمید از جدایه ها مورد استفاده قرار گرفت. سپس، پلاسمیدها با ژل الکتروفورز از هم جدا شدند و با اشعه ماوراء بنفش در یک دستگاه ترانس ایلومیناتور مشاهده شدند. برای انجام ERIC-PCR، کیت تجاری استخراج DNA کروموزومی مورد استفاده قرار گرفت.
از پرایمر ERIC2 برای ازمایش ERIC-PCR استفاده شد.
نتایج: تعیین محتوی پلاسمیدی جدایه ها مشخص نمود که 35% جدایه ‌ها فاقد پلاسمید بودند و 65% بقیه دارای تعداد متنوعی پلاسمید در اوزان ملکولی متفاوت بودند. با استفاده از آغازگر ERIC2 تعداد هفت الگو در بین 40 جدایه سالمونلا اینفنتیس مورد آزمایش در ERIC-PCR مشاهده شد. باندهای با دامنه وزنی بین 400 تا 3000 جفت باز مشاهده شدند.
نتیجه گیری نهائی: این مطالعه برخی از داده های ژنتیکی در مورد جدایه های سالمونلا اینفنتیس با منشاء طیوری را ارائه داده است. این داده ها را می توان برای یک مطالعه اپیدمیولوژیک گسترده تر در سراسر کشور مورد استفاده قرار داد. این یافته ها نشان داد که هر دو روش تعیین پروفایل پلاسمیدی و ERIC در مطالعات اپیدمیولوژیک با ارزش هستند، اما برخی از محدودیت ها را نیز دارا می باشند.

Keywords [فارسی]

  • پروفایل پلاسمیدی
  • تایپینگ ملکولی
  • سالمونلوز
  • مطالعه اپیدمیولوژیک
  • ERIC-PCR