Authors
دانشکده دامپزشکی
Abstract
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
گوشت طیوربه عنوان یکی از مهمترین عوامل انتقال عفونت سالمونلائی در انسان شناخته شده است. در این مطالعه جهت تعیین میزان آلودگی لاشه طیور گوشتی به باکتری جنس سالمونلا و سرووار تایفی موریوم،. تعداد 60 نمونه از 20 گله گوشتی با استفاده از روش تست شستشو از لاشه طیور، پس از مرحله سرد کردن و قبل از مرحله بسته بندی در یکی از کشتارگاههای صنعتی طیوردراطراف شهرستان مشهد برداشت گردید. در آزمایشگاه ابتدا مراحل پیش غنی سازی و غنی سازی و سپس مرحله استخراج DNA انجام گردید. جهت انجام تست m-PCR از پرایمرهائی که قسمتی از ژن invA و ژن fliC را تکثیر میکنند و به ترتیب مشخص کننده باکتریهای جنس سالمونلا و گونه تایفی موریوم می باشند مورد استفاده قرار گرفت. در این مطالعه مقدماتی میزان آلودگی لاشه طیور به جنس سالمونلا 3/8درصد و میزان آلودگی به سرووار تایفی موریوم 6/1درصد تعیین گردید. جهت تعیین میزان آلودگی لاشه طیور به باکتریهای جنس سالمونلا و سرووار سالمونلا تافی موریوم استفاده از روش m-PCR توصیه می گردد که می تواند جایگزین مناسبی برای روش کشت باشد.
Keywords [Persian]