Authors
1 Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 Graduated from the Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
کوکسیلا بورنتی عامل بیماری مشترک تبکیو است و نشخوارکنندگان منبع اصلی عفونت انسانی محسوب میشوند. اگرچه راه اصلی ایجاد عفونت در انسان از طریق استنشاق آئروسلهای آلوده است، اما انتقال خوراکی از طریق مصرف شیر خام و فرآوردههای لبنی آلوده نیز از راههای احتمالی ایجاد عفونت محسوب میشود. شیر خام و فرآوردههای لبنی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه ممکن است حاوی کـوکسیلا بـورنتـی بیمـاریـزا بـاشد. هدف: این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی شیر و فرآوردههای لبنی به کوکسیلا بورنتی انجام شد. روشکار: در این مطالعه برای آزمایش حضور کوکسیلا بورنتی در 147 نمونه فرآورده» لبنی جمعآوری شده از فروشگاههای عرضه» محصولات سنتی و صنعتی در شهر مشهد، استان خراسان رضوی، واکنش زنجیرهای پلیمراز به روش تاچداون استفاده شد. نتایج: دو نمونه از 28 نمونه پنیر (14/7)%، دو نمونه از 26 نمونه ماست (69/7)%، 8 نمونه از 23 نمونه شیر گوسفند (78/34)% و دو نمونه از 60 نمونه شیر گاو (33/3)% از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. در 10 نمونه شیر بز مورد آزمایش کوکسیلا بورنتی یافت نشد. نتیجهگیری نهایی: نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان میدهد که دامهای سالم از نظر بالینی و فرآوردههای لبنی آنها از منابع مهم آلودگی به کوکسیلا بورنتی محسوب میشوند.
Keywords [Persian]