مطالعه پروتئین‌های شیر در گاوهای سالم و ورم پستانی به روش SDS-PAGE

نویسندگان

چکیده

ورم پستان یکی از بیماری‌های مهم در گاوان شیری در دنیا است مطالعه باندهای پروتئینی در الکتروفورز SDS-PAGE)) می‌تواند از نظر تشخیص بیماری و پاتولوژی مفید باشد، لذا ما بر آن شدیم که از این روش به مطالعه ورم پستان بپردازیم. در ادم پستانی علاوه بر تغییرات پاتولوژیک بافت پستانی، پارامترهای فیزیکی و شیمیائی نیز دستخوش تغییرات می‌شود. جهت مقایسه بین الگوی الکتروفورزی شیر سالم با شیر ورم پستانی، تعداد 30 نمونه شیر از گاوان هلشتاینی که آزمایش CMT آنها مثبت بود برای کشت به آزمایشگاه میکروبیولوژی ارسال شدند و سویه آلوده‌کننده آن مشخص گردید. این نمونه‌ها همراه با نمونه شیر سالم
( CMTو کشت منفی) تحت آزمایش SDS-PAGE قرار گرفتند. باندهای پروتئینی شیر حاصل از گاوان سالم در دامنه وزن ملکولی تقریبی 753-168000 دالتون و در گاوان ورم پستانی در دامنه وزن ملکولی 753-208 کیلو دالتون ظاهر شدند. بررسی صورت گرفته بر روی تعداد باندهای ظاهر شده در محدوده وزن ملکولی بالا یعنی بین 208- 176 کیلو دالتون، نمونه شیرهای آلوده بین حد اقل 2 باند و حد اکثر 5 باند را ایجاد کردند در حالی که نمونه شیرهای سالم در این دامنه وزن ملکولی باندی را ایجاد نکردند. براساس تفاوت بدست آمده بین الگوی الکتروفورتیک شیر گاوان سالم و ورم پستانی SDS-PAGE می‌تواند به عنوان تکنیکی مناسب جهت شناسائی شیرهای سالم از شیرهای ورم پستانی برای شناسایی برخی از سویه‌های باکتریایی باشد.