اثرات عصاره های برگ انجیر معمولی روی مقادیر کلسترول سرم و کبد در موش صحرایی

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه اثرات عصاره های برگ انجیر معمولی روی مقادیر کلسترول تام سرم و کبد موشهای صحرایی که بصورت تجربی دچار هیپرلیپیدمی تغذیه ای شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. سه عصاره برگ شامل عصاره هیدرومتانولی (تام) با غلظتهای 5/2، 5 و 10 میلی گرم بازای کیلوگرم و دو عصاره آبی آن بنام عصاره الف و عصاره ب با غلظتهای 10، 50 و 250 میلی گرم بازای کیلوگرم وزن حیوان بصورت تزریق داخل صفاقی و روزانه بمدت هشت روز در 9 گروه پنج تایی حیوانات هیپرلیپیدمیک بکار رفت. در گروههای کنترل منفی و مثبت، حیوانات به ترتیب جیره های نرمال و هیپرلیپیدمیک را همراه با تزریق روزانه سرم فیزیولوژی دریافت کردند. اثرات پایین آورنده چربی عصاره تام، روی کلسترول کبد بارزتر از اثرات آن روی سرم بود. عصاره الف عیار کلسترول را بطور معنی دار و وابسته به دوز در سرم و کبد کاهش داد. عصاره ب تاحدی اثر کاهشی روی کلسترول سرم و کبد داشت اما نتایج آن متناقض بود. آزمونهای غربالگری فیتوشیمیایی نشان داد که عصاره تام دارای مقادیر متوسطی فلاونوئید و مقادیر زیادی تانن بود که بنظر می رسد اثرات کاهنده کلسترول در این مطالعه را می توان به این مواد نسبت داد. بر اساس یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که عصاره های برگ انجیر معمولی می توانند مقادیر کلسترول را در سرم و کبد موش صحرایی هیپرلیپیدمیک کاهش دهند.