موسین نقش مهمی در حفاظت لایه» مخاطی مجاری گوارشی در برابر اسید معده، آنزیمهای گوارشی و پاتوژنها با ایجاد سطح لغزنده و تسهیل جذب مواد مغذی ایفا میکند. به نظر میرسد ترکیبات گیاهی در افزایش ترشح موسین نقش داشته باشند. هدف: این تحقیق بـه منـظـور بررسی تأثیر دو سطح بالا و پایین انرژی و پروتئین جیره به همراه مکمل گیاهان دارویی زردچوبه، آویشن و دارچین بر عملکرد جوجههای گوشتی و بیان ژن 2 mucin انجام گرفت. روش کار: هشت تیمار آزمایشی شامل جیره» غلیظ و رقیق بدون مکمل و به همراه g/kg5 مکمل گیاهان دارویی شامل زرچوبه، آویشن و دارچین بود. عملکرد جوجهها در طول دوره» پرورش ثبت شد و بیان ژن 2 mucin به روش Real Time PCR بررسی شد. نتایج: براساس نتایج تفاوت معنیداری در میزان خوراکی مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد )05/0(p>. کاهش معنیداری در بیان ژن 2 mucin در جوجههای تغذیه شده با جیره» غلیظ مشاهده شد )05/0(p>، اگـرچـه افـزودن مکمـل گیـاهان دارویی به هر دو جیره» پایه (رقیق و غلیظ) بیان این ژن را در بافت روده» جوجهها افزایش داد )05/0(p>. نتیجهگیری نهایی: مواد مؤثر بر موجود در این گیاهان دارویی ممکن است از طریق افزایش فعالیت آنزیمهای دخیل در مسیر تولید موسین،بیان ژن 2 mucin را در روده افزایش میدهد. افزودن مکمل زردچوبه، آویشن و دارچین به جیره» جوجههای گوشتی میتواند با افزایش موسین،فرایند هضم خوراک و سیستم ایمنی پرنده را بهبود میبخشد.