The impact of a bacterial inoculant on chemical composition, aerobic stability and in sacco degradability of corn silage and the subsequent performance of dairy cows

Authors

1 پردیس ابوریحان

2 دانشکده دامپزشکی

3 دانشکده کشاورزی

Abstract

The aim of this study was to investigate the effect of bacterial inoculation on the fermentation and aerobic stability of corn silage and on the dry matter degradability and milk composition when fed to sheep or cows. Four male sheep were selected to measure dry matter degradability of uninoculated (UCS) and inoculated (ICS) corn silage. Milk composition was measured for 22 Holstein cows, separated into two treatment groups and fed with either UCS or ICS diets. Similar lactic acid concentrations but higher propionic and lower acetic acid concentrations were recorded for ICS diets compared to UCS diets (p < 0.05). Aerobic stability was 12 h and 32 h for UCS and ICS, respectively. Values of in sacco dry matter loss were higher for ICS than for UCS (p < 0.05). Lactose and solid non-fat content was higher in the milk of cows fed with ICS than UCS (p < 0.05). We conclude that the Lalsil bacterial inoculant containing propioni bacterium acidipropionici and Lactobacillus plantarum can be used as an additive due to its positive effect on fermentation, aerobic stability and dry matter degradability of corn silage. The slight positive effect of inoculcation on the nutritional value of silage appears to be limited to milk production improvement in dairy cows.

Article Title [فارسی]

بررسی اثر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی، پایداری در مقابل هوا و تجزیه پذیری سیلوی ذرت و نیز تاثیر مصرف آن بر عملکرد گاوهای شیری

Authors [فارسی]

  • حسین وکیلی 1
  • علی اکبر خادم 1
  • محمد رضائیان 2
  • احمد افضل زاده 1
  • عبدالصمد چادری 3
Abstract [فارسی]

هدف این تحقیق مطالعه تأثیر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تخمیر، پایداری در مقابل هوا و نیز اثر آن بر تجزیه پذیری علوفه ذرت سیلو شده (در گوسفند) و تولید و ترکیب شیر (درگاوهای شیری هلشتاین) بود. برای تعیین تجزیه پذیری ماده خشک سیلوی فرآوری نشده و فرآوری شده از چهار رأس گوسفند نر اخته فیستوله شده شال× زندی استفاده شد. از تعداد 22 رأس گاو شیری چند شکم زای نژاد هلشتاین نیز که به دو گروه آزمایشی 11 رأسی تقسیم شده بودند، برای تعیین اثر نوع سیلو بر تولید و ترکیب شیر بهره گرفته شد. ترکیب شیمیایی سیلوها عموماً مشابه بود. سیلوی فرآوری شده pH پائین تری (p<0.05) نسبت به سیلوی فرآوری نشده داشت. غلظت اسید لاکتیک در دو نوع سیلو مشابه بود. ولی، سیلوی فرآوری شده غلظت اسید پروپیونیک بالاتر و اسید بوتیریک پائین تری نسبت به سیلوی فرآوری نشده داشت (p<0.05). پایداری در مقابل هوا نیز بهبود یافت، به طوری که مدت زمان آن در سیلوی فرآوری نشده 12 ساعت و در سیلوی فرآوری شده 32 ساعت بود. میزان تجزیه پذیری ماده خشک سیلوی فرآوری شده بیشتر از سیلوی فرآوری نشده بود (p<0.05). میزان لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر در گروه تغذیه شده با جیره حاوی سیلوی فرآوری شده بیشتر از گروه فرآوری نشده بود (p<0.05). به عنوان نتیجه نهایی می توان گفت که افزودنی باکتریایی لالسیل اثرات مثبت قابل توجه ای بر فراسنجه های تخمیر، پایداری هوازی و تجزیه پذیری سیلوی ذرت داشت، ولی اثر مثبت آن بر خوراک مصرفی و تولید و ترکیب شیر جزئی بود.