The effects of Ziziphus jujuba fruit extract on catalase activity and lipid peroxidation in the heart and erythrocytes of rats following chronic ethanol consumption

Authors

1 بخش فیزیولوژی، دانشکده بیولوژی، دانشگاه آزاد جهرم

2 بخش فیزیولوژی، دانشکده بیولوژی، دانشگاه آزاد داراب

3 بخش فیزیولوژی و کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان

4 بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان

5 بخش فیزیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه تبریز

Abstract

Chronic ethanol consumption leads to oxidative stress in the heart and erythrocytes of rats. As Ziziphus jujuba fruit has been shown to have potent antioxidants, such as flavonoids, we conducted this study to evaluate the effects of aqueous fruit extracts from Z. jujuba on rat hearts and erythrocytes following chronic ethanol consumption. Twenty-eight male Wistar rats were randomly divided into the following groups: control, Z. jujuba fruit extract treated (200 mg/kg, p.o.), ethanol (4 g/kg, p.o.) and Z. jujuba plus ethanol. The animals were treated orally for consecutive 8 weeks. At the end of experiment, catalase (CAT) activity and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) concentration (an indicator of lipid peroxidation) were measured in the heart and erythrocytes of rats. The results showed that the concentration of TBARS was significantly lower, and CAT activity higher in erythrocyte homogenates of ethanol-treated rats that were pretreated with fruit extract, compared with rats treated with ethanol alone. However, the fruit extract had no effect on TBARS concentration or CAT activity in rat heart tissue. This finding indicates that the antioxidant properties of Z. jujuba fruit extract protect erythrocytes against ethanol-induced oxidative stress, but are not sufficient to protect the heart.

Article Title [Persian]

تاثیر عصاره میوه عناب (زیزیفوس جوجوبا) بر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداسیون چربی در قلب و گلبول های قرمز موش بزرگ آزمایشگاهی بدنبال مصرف طولانی مدت اتانول

Authors [Persian]

  • majid Taati 1
  • حبیب اله جوهری 2
  • مجید طاعتی 3
  • پیمان اسدیان 3
  • مسعود علیرضائی 4
  • فرزام شیخ زاده 5
Abstract [Persian]

مصرف مزمن اتانل منجر به استرس اکسیداتیو در قلب و گلبول های قرمز موش صحرائی می شود. از آنجا که میوه عناب دارای آنتی اکسیدان های قوی مانند فلاونوئید ها است، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات عصاره آبی میوه عناب بر قلب و گلبول های قرمز بدنبال مصرف مزمن اتانل است.28 سر موش بزرگ آزمایشگاهی از نژاد ویستار بصورت تصادفی به گروه های کنترل (دریافت کننده سرم فیزیولوژی) ، گروه عصاره آبی میوه عناب ( 200 میلی گرم /کیلوگرم)، گروه اتانل (4گرم/کیلوگرم)، گروه اتانل و عصاره با همان مقادیر گروه های 2 و 3 تقسیم شدند. حیوانات بصورت داخل معدی بمدت 8 هفته مواد مورد نظر را دریافت کردند. در انتهای دوره فعالیت کاتالاز و میزان TBARS در قلب و گلبول های قرمز موش ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تجویز عصاره میوه عناب به موش هائیکه اتانل دریافت داشته بودند به میزان معنی داری TBARS را کاهش داده و فعالیت کاتالاز را در گلبول های قرمز در مقایسه با گروهی که تنها اتانل را دریافت داشته بود کاهش داد. در حالیکه هیچ تاثیری بر این پارامتر ها در بافت قلب نداشت. این یافته نشان می دهد که عصاره میوه عناب بخاطر اثرات آنتی اکسیدانی خود گلبول های قرمز را در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانل حفاظت می نماید در حالیکه اثرات آنتی اکسیدانی آن بر روی قلب کافی نیست.