Feeding effect of cholesterol in the diet on sex hormones concentrations and the gonads' growth of yearling common carp (Cyprinus carpio)

Authors

1 گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

2 گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

3 دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

Abstract

BACKGROUNDS:There are some evidences that cholesterol can affect fish reproductive system. OBJECTIVES: In this study the effect of high diet cholesterol on fish sex hormones and gonads weight was investigated. METHODS: A randomized experiment was conducted on 90 immature common carp. The fishes were divided into three groups with three replicates each (control, 0.5% cholesterol diet, and 1% cholesterol diet). After one-month feeding, progesterone, estrogen and testosterone were measured. RESULTS: The level of progesterone in control group, 0.5% cholesterol and 1% cholesterol diet were 1.83±0.42, 2.45±0.38 and 2.62±0.52 ng/ml, respectively. Also the level of estrogen in control group, 0.5 % and 1% cholesterol diet were 3670.34±186.26, 3791.20±98.48, and 3836.78±81.74 pg/ml, respectively., while those of testosterone levels were 1.75±0.319, 2.09±0.425, and 2.25±0.321 ng/ml, respectively. The highest and the lowest body weight and gonad weight were observed in fish fed %1 cholesterol and the control, respectively. The results showed positive effects of cholesterol on sexual hormones, the 0.5 % cholesterol diet and the 1% cholesterol diet did not show any significant difference in the sexual hormones levels. CONCLUSIONS: The results indicated that the effect of cholesterol on the these sex hormones, gonad weight, body length and body weight was significant (p<0.01). We can conclude that diets of 0.5% cholesterol can be used to increase the amount of sexual hormones in common carp.

Article Title [فارسی]

مطالعه تأثیر مقادیر مختلف کلسترول جیره بر میزان هورمون‌های جنسی سرم و رشد گناد‌ها در ماهی کپور معمولی

Authors [فارسی]

  • رحیم پیغان 1
  • سعد گورانی نژاد 1
  • علی شهریاری 2
  • زینب جمشیدی 3
Abstract [فارسی]

زمینه مطالعه:کلسترول جیره می تواند به عنوان یک عامل موثر بر رشد گناد و هورمون های جنسی ماهی کپور معمولی باشد. هدف: هدف از این تحقیق بررسی تأثیرات کلسترول بر میزان هورمون های جنسی (استروژن، تستوسترون، پروژسترون) بوده است. روش کار: به این منظور 90 قطعه ماهی کپور معمولی نابالغ به صورت کاملاً تصادفی به 9 آکواریوم منتقل گردیدند. ماهی‌ها به سه تیمار هر کدام با3 تکرار شامل جیره 1%کلسترول، جیره 5/0%کلسترول و شاهد (کمتر از 01/0 % کلسترول) تقسیم شدند.پس از گذشت یک ماه میزان هورمون های استروئیدی انــدازه گیــری گــردیــد. نتـایـج: میزان پروژسترون در گروه شاهد و گروه کلسترول 5/0% و 1% به ترتیب 44/0‌ ±‌ 83/1، 44/0 ‌±‌45/2 و44/0‌±‌62/2 نـانـوگـرم بدست آمد. این مقادیر برای استروژن 16/122 ‌±‌ 34/3670، 16/122 ‌±‌ 20/3791 و16/122‌±‌ 78/3836 پیکوگرم و تستوسترون به ترتیب 355/0 ‌±‌75/1، 355/0 ‌±‌ 09/2 و355/0‌±‌25/2 نانوگرم بوده است. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین میزان وزن ماهی در گروه های با مصرف کلسترول 5/0 و 1% کلسترول بوده و کمترین آن در گروه شاهد بوده است. نتیجه گیری‌نهایی: نتایج نشان دهنده اثرات معنی دار کلسترول بر میزان هورمون های جنسی (استروژن، تستوسترون و پروژسترون)، وزن گناد، طول و وزن ماهی می باشد که این اثر بین دو غلظت کلسترول معنی دار نبوده است. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که جهت افزایش میزان هورمون های جنسی در ماهی کپور معمولی می توان از روش اضافه کردن میزان 5/0 % کلسترول به جیره استفاده نمود.‌ ‌