Authors
1 Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
2 Department of Food Hygiene and Quality Control, Science and Research Campus, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3 Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
4 Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
برخی فلزات سنگین برای سلامتی انسان خطرناکاند و نگرانی فزایندهای از وجود این فلزات در مواد غذایی در مناطقی از دنیا وجود دارد. ماهی، بهویژه ماهی تن، مقادیر زیادی از چندین فلز سنگین را از آب جذب بدن خود میکند و نقش مهمی در تغذیه» انسان دارد. هدف: در این مطالعه مقادیر جیوه و چهار عنصر کمیاب دیگر در پنج نمونه برند تجاری عرضه شده در بازار تبریز بعد از هضم به روش AOAC تعیین شد. روش کار: در کل 40 نمونه جمعآوری شد. مقادیرسرب و کادمیوم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی با لوله» گرافیتی، مقادیر نیکل و قلع به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی با سیستم شعلهای و مقدار جیوه به روش اسپکتروفتومتری با سیستم تولید هیدرید تعیین شد. نتایج: مقادیر عناصر اندازهگیری شده به میلیگرم در کیلوگرم وزن مرطوب عبارت بود از سرب (242/0-01/0)، کادمیوم (05/1-0/0)، نیکل (589/0-113/0)، قلع (9/0-05/0) و جیوه (205/0-1/0.) نتیجهگیرینهایی: نتایج نشان دادند که کنسرو ماهی تن عرضه شده در بازار تبریز حاوی مقادیر بیخطر از فلزات سنگین برای سلامتی انسان و پایینتر از متوسط مقادیر توصیه شده» EC/FAO/WHO است.
Keywords [Persian]