Authors
1 Graduated Student of Veterinary Medicine, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 Department of Food Sciences and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran. Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
زمینه مطالعه: انجماد روش متداول واز بهترین روشهای نگهداری مواد غذایی دریایی برای مدت طولانی است اما مراحل انجماد و رفع انجماد دارای اثرات احتمالی بر روی کیفیت غذا میباشند. هدف: این مطالعه به منظور بررسی تغییرات شیمیایی میگوی صورتی در سیکلهای انجماد و رفع انجماد با سه روش مایکروویو، یخچال و قرار دادن در آب انجام گرفت. روش کار: بدین منظور، میگوی صورتی خلیج فارس صید گردید. g 200 از میگوی پوست کنی شده در بستههای پلی اتیلنی بصورت خلاء در دمایo40– منجمد شدند. سپس نمونهها به دانشکده دامپزشکی کرمان منتقل و در فریزر 18– قرار گرفتند. پس از 4 روز، رفع انجماد نمونهها توسط سه روش مذکور و انجماد و رفع انجماد به فواصل 4 روز در سه تکرار انجام شد. نهایتاً فاکتورهایی از قبیل کاهش وزن در اثر رفع انجماد، میزان باربیتوریک اسید، مواد ازته فرار و پروتئینهای محلول در نمک مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: با افزایش تعداد سیکلها میزان تیوباربیتوریک اسید و مواد ازته فرار افزایش مختصری اما میزان پروتئینهای محلول در نمک کاهش معنی داری نشان داد (05/0<p). در رفع انجماد توسط مایکروویو میزان از دست دادن آب در زمان رفع انجماد بیشتر از دو روش دیگر مشخص شد (05/0<p). در رفع انجماد توسط مایکروویو و آب میزان تیوباربیتوریک اسید نسبت به روش یخچال میزان بالاتری را نشان دادند (05/0<p). در روش رفع انجماد با یخچال میزان پروتئینهای محلول در نمک نسبت به دو روش دیگر بالاتر بود (05/0<p) واختلاف معنی داری در میزان میزان پروتئینهای محلول در نمک بین دو روش رفع انجماد توسط مایکروویو با آب وجود نداشت (05/0>p). همچنین میزان مواد ازته فرار در سه روش مذکور تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0>p). نتیجهگیرینهایی: نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که روش رفع انجماد توسط یخچال اثرات کمتری در کاهش کیفیت شیمیایی میگوی صورتی در مقایسه با دو روش دیگر خواهد داشت و رفع انجمادهای متعدد باعث اثرات زیانبار بر کیفیت میگوی منجمد میشود.
Keywords [Persian]