Document Type : Infectious agents- Diseases
Authors
1 Pathobiology Department of Veterinary Faculty, Semnan University, Semnan, Iran
2 Pathobiology Department, Shahmirzad School of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
3 Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran;
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
مقدمه: توکسوپلاسما گوندی تک یاخته اجباری داخل سلولی در شاخه اپی کمپلکسا می باشد. گربه سانان میزبان نهایی و تمامی حیوانات خونگرم و انسان میزبان های واسط توکسوپلاسما محسوب می شوند. آلودگی مرغ و تخم مرغ به این انگل عنوان منابع تامین پروتئین انسانی می تواند حائز اهمیت باشد.
هدف: ردیابی مولکولی توکسوپلاسما در گوشت مرغ و تخم مرغ به عنوان دو منبع مهم تامین پروتئین در انسان و حیوانات گوشتخوار می باشد.
روش کار: در این مطالعه 100 نمونه ران مرغ گوشتی جمع آوری شده از فروشگاه های سمنان و 50 تخم مرغ بومی و 50 تخم مرغ صنعتی جمع آوری گردید. نمونه ها پس از استخراج DNA مورد ردیابی ژن 1B توکسوپلاسما قرار گرفتند.
نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده DNA توکسوپلاسما در 23% (8/14 - 2/31% با فاصله اطمینان 95%) نمونه های عضله ران، 36% (7/22- 3/49% با فاصله اطمینان 95%) تخم مرغ های بومی و 20% ( 9-31 % با فاصله اطمینان 95%) تخم مرغ های صنعتی ردیابی گردید، میزان آلودگی تخم مرغ های بومی و صنعتی اختلاف معنی داری نداشت (05/0P>).
نتیجه گیری: بنابراین مشخص گردید که انگل توکسوپلاسما در مرغ ها و تخم مرغ های عرضه شده در فروشگاه های سمنان حضور دارد. برای کنترل و پیشگیری از ابتلاء افراد به توکسوپلاسموز باید مرغ و تخم مرغ کاملا پخته شوند و برای جلوگیری از تکمیل چرخه توکسوپلاسما به گربه های خانگی حتما گوشت پخته خورانده شود.
Keywords [Persian]