Document Type : Original Articles
Authors
1 Department of Avian Diseases, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
2 Departmen of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 Department of Avian Diseases Faculty of Veterinary Medicine University of Tehran Tehran, Iran
4 Department of Clinical Pathology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
5 Department of Pathobiology, School of Veterinary Medicine, Lorestan University, Khorramabad, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
زمینه مطالعه: ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 شایعترین تحت تیپ ویروس آنفلوانزا در ماکیان سراسر جهان است. این تحت تیپ باعث ایجاد ضررهای اقتصادی به صنعت پرورش ماکیان شده و قابلیت سرایت به انسان را دارد. در حال حاضر 2 گروه عمده داروهای ضدآنفولانزا یعنی آدامانتانها و مهار کنندههای نورآمینیداز برای درمان این تحت تیپ در حال استفاده هستند. پپتیدهای ضدمیکروب که در سالیان اخیر استفاده از آنها به دلیل مقاومت نسبت به داروهای ضد آنفلوانزا رو به افزایش بودهاست، دستهای از ترکیبات کاندید احتمالی برای درمان آنفلوانزا با طیف اثر وسیع هستند. cLF-chimera یک پپتید ضدمیکروب است که از لاکتوفرین شیر شتر سنتز شدهاست.
هدف: هدف این مطالعه بررسی اثرات بازدارندگی cLF-chimera بر روی تحت تیپ H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان میباشد.
روش کار: برای این منظور 170 عدد تخممرغ جنیندار 11 روزه SPF به طور تصادفی در 17 گروه توزیع شدند. غلظتهای مختلف پپتید و ویروس به تخممرغها تزریق شده و تخممرغها به مدت 4 روزهمراه با کندلینگ روزانه به منظور بررسی میزان زندهمانی جنینها انکوبه شدند. در روز چهارم، جنینهای زنده و مرده در هر گروه جدا شده و از لحاظ وجود ضایعات ماکروسکوپیک ارزیابی شدند. سپس برای مطالعات هیستوپاتولوژیک، جنینها به مدت یک هفته در فرمالین 10% نگهداری شدند. همچنین تست MTT هم برای غلظتهای مختلف ویروس و پپتید انجام شد.
نتایج: روی هم رفته نتایج مربوط به درصد زندهمانی جنینها، ارزیابیهای ماکروسکوپیک و هیستوپاتولوژیک نشان دادند که پپتید دارای اثرات بازدارندگی علیه ویروس میباشد. این نتایج با نتایج حاصل از تست MTT تاییدشدند. علاوهبراین، پپتید دارای اثرات ضدمیکروبی علیه باکتریهای پاتوژن میباشد که در مقایسه با داروهای ضد آنفلوانزای رایج میتواند به عنوان یک مزیت درنظر گرفتهشود.
نتیجه گیری نهایی: طبق نتایج ذکرشده، cLF-chimea دارای اثر بازدارندگی علیه ویروس آنفلوانزای تحت تیپ H9N2 میباشد.
Keywords [Persian]