Document Type : Original Articles
Authors
1 Graduated from the Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 Department of Pathobiology, Section of Mycology Research, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
مقدمه: مطالعة حاضر با هدف بررسی غلظت عناصر کمیاب سرم (مس، آهن، روی و سلنیوم) و شاخصهای اکسیدانی/آنتی اکسیدانی (مالون دی آلدئید، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و گروه تیول) در گربههای پرشین مبتلا به درماتوفیتوز و مقایسه آنها با گربههای مبتلا به سایر بیماریهای جلدی و نیز گربههای سالم صورت پذیرفت.
روش پژوهش: بدین منظور سه گروه از گربهها انتخاب شدند: 13 گربة مبتلا به درماتوفیتوز، 6 گربة مبتلا به سایر بیماریهای پوستی و 6 گربة سالم. پس از معاینه فیزیکی همةگربهها، ارزیابی جامع درماتولوژیک و نمونه گیری برای آزمایش مستقیم میکروسکوپی و کشت قارچ صورت گرفت. همچنین، احتمال آلودگی همة گربهها با ویروسهای FIV و FeLV بررسی شد.
نتایج: در گروه گربههای دچار درماتوفیتوز، تنها گونة درماتوفیت جدا شده میکروسپوروم کنیس بود. در میان کل گربههای مورد مطالعه، تنها دو گربه (یکی از گربههای دچار درماتوفیتوز و یکی از گربههای مبتلا به سایر بیماریهای پوست و مو)، FIV مثبت بودند. هیچگونه تفاوتی در مقادیر سرمی عناصر کمیاب بین گربههای مبتلا به درماتوفیتوز و گربههای سالم وجود نداشت. با این حال، مقدار سرمی مس در گروه گربههای مبتلا به سایر بیماریهای جلدی در مقایسه با گروه سالم، بالاتر بود (P<0.05). گربههای دچار درماتوفیتوز و گربههای مبتلا به سایر بیماریهای جلدی، در قیاس با گربههای سالم، دارای کاهش ظرفیت آنتیاکسیدانی کل بودند (P<0.01).
نتیجهگیری: مطالعة حاضر تغییراتی را در شاخصهای اکسیداتیو در گربههای مبتلا به درماتوفیتوز و سایر اختلالات پوستی نشان داد. این یافته ها ممکن است از این فرضیه حمایت کند که بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی با افزودن مکملهای غذایی به رژیم غذایی گربهها، ممکن است در پیشگیری و رفع بیماری های پوستی آنها مفید باشد.
Keywords [Persian]