Document Type : Original Articles
Authors
1 Department of Clinical Sciences,Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
2 Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
زمینه مطالعه: پریتونیت عفونی گربه ها (FIP) یک بیماری شدید و اغلب کشنده است که گونه های گربه ها را در سطح جهان مبتلا می کند. علیرغم شیوع بالای عفونتهای ویروس کرونا (FCoV)، تظاهرات FIP تنها در درصد کمی (5-1%) از موارد رخ میدهد. جنبه های پیچیده تشخیص افتراقی FIP همچنان ادامه دارد، و درک جامع از مکانیسم های مولکولی مولد FIP مبهم باقی مانده است.
هدف: بررسی ویژگیهای FIPV ایرانی، شامل تجزیه و تحلیل توالی و بررسی یافتههای آزمایشگاهی و بالینی بوده است. هدف اصلی، بررسی فرضیه پیدایش ویروس FIP، با تمرکز خاص بر سطح ژن M است.
روش کار: روش ما بررسی مایعات شکمی یا سینهای از 17 گربه مشکوک به FIP، با استفاده از آزمایشهای بیوشیمیایی مانند پروتئین کل سرم، نسبت آلبومین به گلوبولین (A/G) و تست ریوالتا بود. علاوه بر این، RT-PCR بر اساس ژن غشایی (M) مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل توالی پنج اسید آمینه حیاتی در ژن M و تولید درخت فیلوژنتیک با استفاده از پنج ویروس توالییابی شده، تحقیقات ما را غنیتر کرد.
نتایج: تست ریوالتا FIP را در 6 گربه از 17 گربه تایید کرد. وقوع FIP در میان گربه های جوان (9-30 ماهه) در نرها دو برابر بیشتر از ماده ها بود. گربه های مبتلا در محدوده سنی 30-9 ماهه نسبت A/G کمتر از 0.66 و کل پروتئین سرم بیش از 0.43 گرم در دسی لیتر را نشان دادند. سیتولوژی مایع حفره های بدن ماکروفاژها و نوتروفیل های غیر دژنره شده را در برابر پس زمینه بازوفیل نشان داد که تایید کننده تشخیص FIP است. مهمتر از همه، تجزیه و تحلیل توالی پنج نقطه کانونی اسید آمینه پروتئین M، تفاوت های ناچیزی در توالی های نوکلئوتیدی FECoV و FIPVٰ، هم سو با الگوی بیوتیپی آنها را نشان داد.
نتیجهگیری نهایی: درخت فیلوژنتیک تولید شده در این مطالعه یک الگوی پارافیلیک که بر فرضیه «جهش داخلی» تأکید دارد را نشان میدهد و بنابراین جهشهای ویروسی در بدن گربه رخ میدهد و تفاوت قابلتوجهی در ویروسهای مولد FECoV و FIPV وجود ندارد. این یافتهها به شناخت پاتوژنز FIP کمک میکنند و رویکردهای تشخیصی و درمانی آینده را هدایت میکنند.
Keywords [Persian]