Document Type : Original Articles
Authors
1 Department of Food Science and Technology, Takestan Branch, Islamic Azad University, Takestan, Iran
2 Department of Food Science and Technology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
ماست به دلیل ارزش غذایی بالا در سراسر جهان به روشهای مختلفی مصرف میشود که برای شناسایی سویههای متمایز تولیدکنندگان محلی با ویژگیهای خاص برجسته است. هدف پژوهش حاضر بررسی وجود باکتری پروبیوتیک در ماست سنتی به عنوان یک فرآورده لبنی ایرانی است. روشها: بر اساس جداسازی باکتریهای اسید لاکتیک، بررسی بیوشیمیایی و تعیین توالی ژن 16 اس، آر آر ای ان، دوازده ایزوله با عناوین لاکتوباسیلوس پلانتاروم (5، ال یک تا پنج)، لاکتوباسیلوس دلبروکی گونه لاکتیس(2 ال شش تا هفت). لاکتوباسیلوس فرمنتوم (1، ال هشت) لاکتوباسیلوس کازئی (1، ال نه) انتروکوکوس فاسیوم(2، ایی دو تا سه) و انتروکوکوس فکالیس (1، ایی 1) شناسایی شدند. حساسیت تکنولوژیکی به شرایط اسیدی، نمکهای صفراوی و عملکردهای ضد میکروبی ارزیابی شد و بیشترین میزان زندهمانی به ترتیب 70 و 46 درصد برای سویه ال 2 در پی اج 2 و 3 گزارش شد.به طور کلی، حداکثر سطوح بقا 3/0 و 5/0 درصد املاح صفراوی برای نمونه های ال 2 و ایی 1 تشخیص داده شد.ال 1 (6/15 میلی متر) و ایی 3 بالاترین (8/3 میلی متر) و همچنین کمترین هاله بازدارندگی را در برابر همه پاتوژن ها ایجاد کردند. سویه ال 5 توانایی بیشتری برای تولید استالدئید ( 59/25 پی پی ام) و ال 6 حداکثر دی استیل (96/5 پی پی ام) را نشان داد. بیشترین نمره پذیرش در ارزیابی حسی برای ترکیب ال 2 و ایی 1 به دست آمد. نتایج، توانایی سویههای جدا شده از ماست را برای کاربرد در تولیدات صنعتی با ویژگیهای تکنولوژیکی و عطر مناسب نشان میدهد.
Keywords [Persian]