Document Type : Original Articles
Authors
1 Undergraduate Student of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 Division of Physiology, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
زمینه: درد به عنوان یک نشانه سنتی از واکنش التهابی عمل می کند که منجر به تظاهرات آلوداینیا یا پردردی می شود و گیاه گلرنگ فعالیت های بیولوژیکی مختلفی را نشان داده است.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین فعالیت ضددردی گیاه گلرنگ در موش کوچک آزمایشگاهی انجام شد.
روش کار: در مجموع 105 موش نر بالغ NMRI به طور تصادفی برای شرکت در پنج آزمایش جداگانه، که هر آزمایش شامل چهار گروه بود، قرار گرفتند. در آزمایش اولیه، موشها تحت تجویز سالین، عصاره مشتق شده از عصاره گلرنگ (100، 200 و 400 میلیگرم بر کیلوگرم) و مورفین با دوز 5 میلیگرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. در کارآزمایی دوم، آزمودنی ها با سالین، نالوکسان (2 میلیگرم بر کیلوگرم)، عصاره گلرنگ (400 میلیگرم بر کیلوگرم) و ترکیبی از عصاره گلرنگ و نالوکسان تحت درمان قرار گرفتند. در کارآزمایی 3-5، L-NAME (10 میلیگرم بر کیلوگرم)، سیپروهپتادین (4 میلیگرم بر کیلوگرم) و فلومازنیل (5 میلیگرم بر کیلوگرم) به جای نالوکسان استفاده شد. سپس فرمالین تزریق شد و زمان لیسیدن پنجه (حس درد) ثبت شد.
یافته ها: مطابق با یافته ها عصاره گلرنگ موجب کاهش در پاسخ درد در مقایسه با حیوانات کنترل شد (P <0.05). تزریق نالوکسان در ترکیب با عصاره گلرنگ منجربه کاهش پاسخ درد در طی تست فرمالین شد (P <0.05). تزریق L-NAME در ترکیب با عصاره گلرنگ منجربه افزایش پاسخ درد در طی تست فرمالین شد (P <0.05). سیپروهپتادین در ترکیب با عصاره گلرنگ تجویز شد، کاهش در پاسخ درد در طول تست فرمالین مشاهده شد (P <0.05). تزریق فلومازنیل در ترکیب با عصاره گلرنگ منجر به کاهش پاسخ درد در طی تست فرمالین شد (P <0.05).
نتیجه گیری: این نتایج نشان میدهد که فعالیت ضددردی عصاره گلرنگ از طریق سیستم اوپیوئیدرژیک، نیتررژیک، سروتونرژیک و گاباارژیک در موش واسطهگری میشود.
Keywords [Persian]