Alterations of triglyceride and cholesterol in response to Aloe vera gel extract in HepG2 cells and hyperlipidemic guinea pigs

Authors

Abstract

Aloe vera is well-known for its pharmacological and nutritional properties. The aim of the present study was to determine the effect of A. vera gel extracts on the secretion and cell content of triglyceride (TG) and cholesterol (TC) in HepG2 cells and their short-term effects on the dietary hyperlipidemic guinea pig model. The effects of increasing concentrations of A. vera crude gel and its alcoholic and hydro-extract were compared to HepG2 cells in both basal and TG induced conditions with 20 mM glucose for 24 h. In addition, 24 male guinea pigs were randomly separated into six experimental groups as follows: control, hyperlipidemic control, levostatin control and A. vera receiving groups (fed with lipid-rich diet supplemented with A. vera crude gel, alcoholic or hydro-extracts of A. vera gel). Treatments were carried out for 10 d TG and TC levels were measured in both collected fluid (sera and media) and extracted tissue (HepG2 and liver). Although basal and stimulated conditions of crude gel and its hydro-extract decreased the secretion and cell content of TG, compared to the control (p<0.05). This pattern was not seen with the alcoholic extract. Furthermore, A. vera did not have any effect on the serum or liver contents of TG or TC. Our results suggest that A. vera could be a beneficial supplement to modulate the levels of TG and TC. However, it does not appear to be a short-term lipid modulator for hyperlipidemia.

Article Title [فارسی]

بررسی تاثیرعصاره ژلاتینی گیاه آلئو ورا بر تغییرات تری گلیسرید وکلسترول سرم خون خوکچه های هندی هایپرلیپیدمیک و سلول های بافتی HepG2

Authors [فارسی]

  • nahid atyabi
  • ناهید اطیابی
  • فرزاد اسدی
  • ملیحه پورکبیر
Abstract [فارسی]

گیاه آلئو ورا(Aloe vera) یکی از گیاهانی است که از نظر ویژگی های دارویی و خوراکی بخوبی شناخته شده است. عجبنور و همکاران (1999) در مطالعه ای به اثر این گیاه درکاهش قند خون و در پی آن کاهش لیپید های سرم و پلاسما در حیوانات دیابتیک اشاره کردند. هدف ازاین مطاله بررسی اثرعصاره ژلاتینی گیاه آلئو ورا برترشح ومحتوی سلولی تری گلیسرید (TG) وکلسترول(TC) در سلول های کبدی HepG2 ، و ازطرفی اثر کوتاه مدت آن برمدل تجربی خوکچه های هندی هایپرلیپیدمیک است. به این منظوراثر ژل خام گیاه آلئو ورا(CG) و عصاره الکلی (AE)و عصاره هیدراته (HE)این گیاه با مقادیر افزایشی آن، در شرایط طبیعی پایه و در شرایط تحریک با گلوکزبه میزان 20 میلی مول، و به مدت 24 ساعت بر سلول های HepG2 بررسی شد. از طرفی این بررسی بر تعداد 24 خوکچه هندی نیزانجام گرفت که به 6 گروه تجربی به ترتیب زیر دسته بندی شده بودند:1- گروه کنترل،2- گروه کنترل هایپر لیپیدمیک،3- گروه کنترل لوستاتین(levastatin)، 4- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و ژل خام گیاه آلئو ورا ، 5- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و عصاره الکلی(AE) گیاه آلئوورا و 6- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب وعصاره هیدراته (HE) گیاه آلئو ورا. درمان تجربی در خوکچه های هندی به مدت 10 روز انجام شد. مقادیر TGوTC هم در سرم خون خوکچه ها و هم مایعات کشت سلولی، و همچنین درعصاره سلول های HepG2 و سلول های کبدی خوکچه ها اندازه گیری شدند. هرچند که ژل خام و عصاره هیدراته گیاه آلئو ورا، در شراسط پایه و تحریک با گلوکز، میزان ترشح سلولی و محتوی سلولی TG را بطور معنی داری کاهش داد(p<0.05) ، اما عصاره الکلی آن اثر قابل توجهی بر مقادیر فوق نداشت . از طرفی با استفاده از گیاه فوق تاثیری برمقادیر TGو TC سرم خون و سلول های کبدی مشاهده نشد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که گیاه آلئو ورا ماده غذایی سودمندی برای کنترل مقادیر سرمی و بافتی TGو TC است، اما این سودمندی را نه در زمان کوتاه این بررسی بلکه در طولانی مدت می توان مشاهده نمود.