پاسخ پارامترهای هماتولوژیکی و متابولیتی پلاسما نسبت به درجات شوری مختلف در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio)

نویسندگان

چکیده

نوساناتشوریمحیطموجببروزاسترسدرماهی ها در معرض شده و هم چنین ساختار آنها را نیز دچار تغییر می‌کند.تغییرات در پارامترهای خونی و بیوشیمیایی می تواند به عنوان یک رابط اولیه بین تغییرات محیط و پاسخ های فیزیولوژیک عمل نماید. هفتاد و پنج ماهی کپور معمولی بالغ به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند و در شوری های 1‌(گروه شاهد)، 3، 6، 9، 12 و 15 گرم در لیتر نگهداری شدند. شوری هر گروه تا رسیدن به شوری مورد نظر به صورت تدریجی، روزانه 3 گرم در لیتر افزایش یافت. ماهی ها پس از رسیدن به شوری نهایی در هر گروه 14 روز نگهداری شده و پس از آن سطح پلاسمایی گلوکز، لاکتات، پروتئین و پارامترهای خون شناسی مورد بررسی قرار گرفتند.بیشترین میزان هماتوکریت، هموگلوبین، تعداد گلبول های قرمز،گلوکز و لاکتات در بالاترین شوری مشاهده گردید. تعداد گلبول های سفید خون تا شوری 9 گرم در لیتر یک افزایش اولیه را نشان داد، ولی پس از آن یک روند کاهشی رانشان داد.سطح پروتئین خون در گروه های مختلف اختلاف معنی داری نشان نداد. نتایج این مطالعه نشان داد که پارامترهای خونی می توانند به عنوان شاخص در ارزیابی آثار شوری بر فیزیولوژی کپور معمولی مورد استفاده قرار گیرد