تاثیر عصاره میوه عناب (زیزیفوس جوجوبا) بر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداسیون چربی در قلب و گلبول های قرمز موش بزرگ آزمایشگاهی بدنبال مصرف طولانی مدت اتانول

نویسندگان

چکیده

مصرف مزمن اتانل منجر به استرس اکسیداتیو در قلب و گلبول های قرمز موش صحرائی می شود. از آنجا که میوه عناب دارای آنتی اکسیدان های قوی مانند فلاونوئید ها است، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات عصاره آبی میوه عناب بر قلب و گلبول های قرمز بدنبال مصرف مزمن اتانل است.28 سر موش بزرگ آزمایشگاهی از نژاد ویستار بصورت تصادفی به گروه های کنترل (دریافت کننده سرم فیزیولوژی) ، گروه عصاره آبی میوه عناب ( 200 میلی گرم /کیلوگرم)، گروه اتانل (4گرم/کیلوگرم)، گروه اتانل و عصاره با همان مقادیر گروه های 2 و 3 تقسیم شدند. حیوانات بصورت داخل معدی بمدت 8 هفته مواد مورد نظر را دریافت کردند. در انتهای دوره فعالیت کاتالاز و میزان TBARS در قلب و گلبول های قرمز موش ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تجویز عصاره میوه عناب به موش هائیکه اتانل دریافت داشته بودند به میزان معنی داری TBARS را کاهش داده و فعالیت کاتالاز را در گلبول های قرمز در مقایسه با گروهی که تنها اتانل را دریافت داشته بود کاهش داد. در حالیکه هیچ تاثیری بر این پارامتر ها در بافت قلب نداشت. این یافته نشان می دهد که عصاره میوه عناب بخاطر اثرات آنتی اکسیدانی خود گلبول های قرمز را در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانل حفاظت می نماید در حالیکه اثرات آنتی اکسیدانی آن بر روی قلب کافی نیست.