چکیده میزان آلودگی قارچی به صورت طبیعی در سویاهای انبار شده در مناطق مختلف آبوهوایی در ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. از 30 نمونه آزمایش شده، آلودگیهای قارچی در 9/25 درصد از سویاهای ایرانی و 1/74درصد از سویاهای وارداتی مثبت بودند(05/0<p). تعداد کلنیهای قارچی در هر گرم از نمونههای ایرانی در حدود102 *3/6 و در نمونههای خارجی 102*18محاسبه شدند. فراوانترین قارچهای جدا شده از سویاهای با منشاء ایرانی و وارداتی به ترتیب شامل گونههای آسپرژیلوس(7/59 و 6/58درصد)، گونههای پنیسیلیوم (8/26 و3/27 درصد) و گونههای فوزاریوم (5/13 و 14درصد) بودند. آلودگیبالای سویاها به گونههای مختلف قارچی نیازمند مراقبت صحیح و نظارت بهداشتی جهت جلوگیری از آلودگیهای قارجی و توکسینهای قارچی دارد. واژههای کلیدی: سویا، فلورقارچی، ایران.