@article { author = {اصغری باغخیراتی, امیر and جبلی جوان, اشکان and نعیمی, سعیده and قزوینیان, خسرو}, title = {Usability Evaluation of Camel Thorn (Alhagi maurorum) in Broiler Diet and Its Effects on Lipid and Protein Oxidation of Broiler Breast Fillets During Frozen Storage}, journal = {Iranian Journal of Veterinary Medicine}, volume = {15}, number = {3}, pages = {335-345}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2251-8894}, eissn = {2252-0554}, doi = {10.22059/ijvm.2020.308504.1005122}, abstract = { BACKGROUND: The decline in poultry meat quality can occur due to the oxidation of lipids and proteins during the storage period. OBJECTIVES: This study aimed to evaluate the effects of using Alhagi maurorumin a broiler diet on the oxidation of the lipids and proteins of broiler breast fillets during frozen storage. METHODS: A total of 54 male 1-day-old Ross 308 broiler chickens were divided into three groups of basal diet as the control group and basal diet supplemented with 10 and 20 g/kg of A. maurorum fed for 42 days. After slaugh-ter, breast fillets were kept at -18℃ for 9 months and peroxide value (PV), thiobarbituric acid reactive substances (TBARS), protein carbonyl content, and organoleptic assays were performed on samples every 3 months. RESULTS: The PV, TBARS, and carbonyl content of both treatment groups at all time points of frozen storage were significantly lower than that of the control group. Statistically, no difference was found between the samples of the two supplemented groups. Moreover, the sensory evaluation revealed no significant difference between the treatment and control groups. CONCLUSIONS: According to the results of the present study, the incorporation of A. maurorum in broiler diets delayed lipid and protein oxidation in the breast meat.}, keywords = {خارشتر,آنتی‌اکسیدان,جوجه‌ی گوشتی,اکسیداسیون لیپید,اکسیداسیون پروتئین}, title_fa = {ارزیابی قابلیت استفاده از گیاه خارشتر (Alhagi maurorum) در جیره طیور گوشتی و تاثیر آن بر اکسیداسیون لیپید و پروتئین فیله های سینه مرغ در زمان نگهداری در حالت انجماد}, abstract_fa = {زمینه مطالعه: اکسیداسیون چربی ها و پروتئین ها از دلایل مهم کاهش کیفیت گوشت طیور هستند.هدف: هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت استفاده از گیاه خارشتر در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی و اثرات آن بر اکسیداسیون لیپید و پروتئین گوشت سینه، طی مدت نگهداری در زمان انجماد است.روش کار: 54 قطعه جوجه‌ی گوشتی یک روزه‌ی راس 308، در سه گروه تقسیم بندی شده (گروه دریافت کننده‌ی جیره پایه به عنوان گروه کنترل، گروه دریافت کننده‌ی گیاه خارشتر به میزان g kg-1 10 در جیره، گروه دریافت کننده‌ی گیاه خارشتر به میزان g kg-1 20 در جیره) و به مدت 42 روز تغذیه شدند. پس از کشتار، فیله‌ی سینه‌ی جوجه‌ها به مدت 9 ماه در دمای -18℃ نگهداری شد و هر سه ماه، آزمایش‌های سنجش عدد پراکسید (PV)، ترکیبات واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، کربونیل و ارزیابی حسی انجام گرفت.نتایج: میزان کربونیل، عدد پراکسید و TBARS در گروه‌های تیمار g kg-1 10 و g kg-1 20، در تمامی طول دوره نگهداری، به صورت معنی داری از گروه کنترل کمتر بود. از لحاظ آماری، تفاوت معنی داری میان گروه‌های g kg-1 10 و g kg-1 20 دیده نشد. در نتایج به دست آمده از ارزیابی حسی نیز، تفاوت معنی داری میان گروه کنترل و آزمایشی، دیده نشد.نتیجه گیری نهایی: در مجموع، استفاده از گیاه خارشتر در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، منجر به تاخیر در اکسیداسیون لیپید و پروتئین گوشت سینه‌ی آنان‌ در مدت زمان نگهداری شد.}, keywords_fa = {خارشتر,آنتی‌اکسیدان,جوجه‌ی گوشتی,اکسیداسیون لیپید,اکسیداسیون پروتئین}, url = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_82853.html}, eprint = {https://ijvm.ut.ac.ir/article_82853_9e12089ef459bdec81f8994926636496.pdf} }